Cena goriva može i mora biti niža!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Novi Sad, 14. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva.

U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.

LSV

Srbija je jedna od najsiromašnijih evropskih država, pa je svako povećanje cena atak na već prazne kućne budžete građana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je i ranije upućivala zahteve ministru finasnija u Vladi Srbije Siniši Malom, da je potrebno izmeniti Zakon o akcizama, što bi dovelo do smanjenja cena goriva. Nažalost, reakcija ministra Malog je izostala!

Izostala je i reakcija ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića, kojeg je LSV pozvala da u što kraćem roku pokrene aktivnosti u cilju izmena Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Svima je jasno da je ruski partner kupio Naftnu industriju Srbije ispod realne tržišne cene, a benefiti koje „Gaspromnjeft“ ima u našoj zemlji toliko su veliki da je šteta koja se nanosi Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama sve veća.

Jedna od najvidljivijih šteta je visoka cena goriva.

Tražimo hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić! Ako ćute ministri u Vladi Srbije, njena čelnica mora učini sve da građani snose što manje štete zbog loših poteza Vlade.

Cena goriva u Srbiji moža i mora biti niža!

Bojan Kostreš
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook