Cena goriva može i mora biti niža!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Novi Sad, 14. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva.

U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.

LSV

Srbija je jedna od najsiromašnijih evropskih država, pa je svako povećanje cena atak na već prazne kućne budžete građana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je i ranije upućivala zahteve ministru finasnija u Vladi Srbije Siniši Malom, da je potrebno izmeniti Zakon o akcizama, što bi dovelo do smanjenja cena goriva. Nažalost, reakcija ministra Malog je izostala!

Izostala je i reakcija ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića, kojeg je LSV pozvala da u što kraćem roku pokrene aktivnosti u cilju izmena Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Svima je jasno da je ruski partner kupio Naftnu industriju Srbije ispod realne tržišne cene, a benefiti koje „Gaspromnjeft“ ima u našoj zemlji toliko su veliki da je šteta koja se nanosi Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama sve veća.

Jedna od najvidljivijih šteta je visoka cena goriva.

Tražimo hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić! Ako ćute ministri u Vladi Srbije, njena čelnica mora učini sve da građani snose što manje štete zbog loših poteza Vlade.

Cena goriva u Srbiji moža i mora biti niža!

Bojan Kostreš
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Čestitke povodom Nacionalnog dana Rusinske nacionalne manjine

17. januar, kao Nacionalni dan Rusinske nacionalne manjine, ustanovljen je 2006. godine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, dok je njom predsedavao Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Zahvaljujući pravosuđu, paljenje ambasada sve veća sramota

Paljenjem ambasada februara 2008. godine, Republici Srbiji je naneta sramota pred svetom i pred sobom. Zahvaljujući našem pravosuđu, ta sramota je tokom ovih jedanaest godina sve veća.
Saopštenja | Sreda, 16. 01. 2019. | Komentara: 0

Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

Povodom sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predstavnike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicionog Saveza za Srbiju sa koje strane ulične barikade će se naći 17. januara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook