Cena goriva može i mora biti niža!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Novi Sad, 14. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva.

U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.

LSV

Srbija je jedna od najsiromašnijih evropskih država, pa je svako povećanje cena atak na već prazne kućne budžete građana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je i ranije upućivala zahteve ministru finasnija u Vladi Srbije Siniši Malom, da je potrebno izmeniti Zakon o akcizama, što bi dovelo do smanjenja cena goriva. Nažalost, reakcija ministra Malog je izostala!

Izostala je i reakcija ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića, kojeg je LSV pozvala da u što kraćem roku pokrene aktivnosti u cilju izmena Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Svima je jasno da je ruski partner kupio Naftnu industriju Srbije ispod realne tržišne cene, a benefiti koje „Gaspromnjeft“ ima u našoj zemlji toliko su veliki da je šteta koja se nanosi Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama sve veća.

Jedna od najvidljivijih šteta je visoka cena goriva.

Tražimo hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić! Ako ćute ministri u Vladi Srbije, njena čelnica mora učini sve da građani snose što manje štete zbog loših poteza Vlade.

Cena goriva u Srbiji moža i mora biti niža!

Bojan Kostreš
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook