Cena goriva može i mora biti niža!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Novi Sad, 14. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva.

U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.

LSV

Srbija je jedna od najsiromašnijih evropskih država, pa je svako povećanje cena atak na već prazne kućne budžete građana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je i ranije upućivala zahteve ministru finasnija u Vladi Srbije Siniši Malom, da je potrebno izmeniti Zakon o akcizama, što bi dovelo do smanjenja cena goriva. Nažalost, reakcija ministra Malog je izostala!

Izostala je i reakcija ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića, kojeg je LSV pozvala da u što kraćem roku pokrene aktivnosti u cilju izmena Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Svima je jasno da je ruski partner kupio Naftnu industriju Srbije ispod realne tržišne cene, a benefiti koje „Gaspromnjeft“ ima u našoj zemlji toliko su veliki da je šteta koja se nanosi Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama sve veća.

Jedna od najvidljivijih šteta je visoka cena goriva.

Tražimo hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić! Ako ćute ministri u Vladi Srbije, njena čelnica mora učini sve da građani snose što manje štete zbog loših poteza Vlade.

Cena goriva u Srbiji moža i mora biti niža!

Bojan Kostreš
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Izlazak iz gradske vlasti? Sve opcije su moguće

Predsednica Odborničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV ne odustaje od inicijative za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada Branke Bežanov, koju je Liga u ponedeljak uputila svim odborničkim grupama.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaka kazna za ono što je učinjeno devedesetih u BiH je premala

Svaka kazna za ono što je učinjeno u Bosni i Hercegovini devedesetih je premala zato što je to bilo ubijanje čitave jedne civilizacije, ne mislim ni na jednu etničku grupu posebno, mada su Bošnjaci najviše stradali. Razaranje tog tkiva Bosne, kako se događalo devedesetih, je nešto za šta mislim da nema dovoljno velike kazne, izjavio je Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook