Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 02. 2018. | Komentara: 0

Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

Novi Sad, 24. februar 2018 - Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100%, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici Skupštine opštine, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktoru JKP „Ekos“ kao i Zaštitniku građana opštine Žitište. 

LSV

Ovim dopisom pozivaju se svi nadležni u opštini Žitište da, u okviru svojih nadležnosti, učine sve kako bi se građanima opštine Žitište, pružala kvalitetnija usluga odnošenja smeća po nižoj (realnoj) ceni. Takođe, upućuju se nadležni da preko novoosnovane Kancelarije za razvoj u pograničnoj oblasti – CBDO, koja je otvorena u sklopu projekta koji je finansiran od strane EU, i kontaktima sa opštinom Sakalaz, razmenom informacija i iskustvom dođe do rešenja koje je povoljnije za građane opštine Žitište, uzimajući u obzir činjenicu da je u pomenutoj opštini sa kojom Žitište sarađuje, cena usluge odnošenja smeća dvostruko manja.

Postavlja se pitanje šte se to promenilo u okviru obavljanja ove delatnosti od 1. januara 2018. godine, a da to opravdava povećanje cene pomenute usluge koju pruža JKP „EKOS“ i to za više od 100 odsto, kada svi znamo da nije bilo oscilacija cene naftnih derivata, a ni cena na tržitu rada.

Promenom načina obračuna cene odnošenja smeća prosečno domaćinstvo u Žitištu plaća ovu uslugu više nego prosečno domaćinstvo u Beogradu, gde su i prihodi domaćinstva mnogo veći nego u ovoj banatskoj opštini, a i smeće se odnosi češće, ne samo dva ili četiri puta u toku jednog meseca. 

Stanovnici većine mesta na teritoriji opštine su dodatno diskriminisani pošto plaćaju istu cenu za ovu uslugu, iako se na teritoriji ovih mesta smeće odnosi samo dva puta u toku jednog meseca, a ne četiri puta kako je slučaj u mestu Žitište, gde se nalazi sedište ove opštine.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook