Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ideja o ravnomernom regionalnom razvoju, koju zagovara Vlada Republike Srbije, samo politički pamflet koji ne može dovesti do kvalitetnih rešenja.

LSV

Ministar u Vladi Milan Krkobabić, zadužen za ravnomerni ekonomski razvoj, pokušava da ubedi javnost da je vlast opredeljena za razvoj svih regiona. Sa druge strane, potpuno je jasno da Vlada sprovodi politiku apsolutne dominacije Beograda nad drugim krajevima Republike Srbije.

Teško da se može govoriti o ravnomernom regionalnom razvoju u trenutku kada se u Beogradu sprovode kapitalni projekti, čija vrednost dostiže astronomske iznose. U Beogradu niču delovi grada koji podsećaju na Dubai, a u ostatku zemlje nisu rešeni osnovni problemi.

Beograd dobija nebodere, a Zrenjanin ili Glogonj nemaju zdravu pijaću vodu!

Da Vlada istinski želi regionalizaciju, započela bi kvalitetnu i sveobuhvatnu javnu raspravu na ovi temu. Sve dok se izbegava razgovor o decentralizaciji, jasno je da će postojati ogromne razlike u razvoju regiona.

LSV traži da Vlada istinski započne razgovore na temu ravnomernog regionalnog razvoja i decentralizacije. Nastavak trenutne politike Vlade, samo šteti našoj zemlji i dovodi do kršenja Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Srbija ratifikovala još pre 11 godina i obavezala se na zaštitu lokalnih i regionalnih samouprava.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook