Česte teze o srpskom svetu vode ka potencijalnim problemima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

Česte teze o srpskom svetu vode ka potencijalnim problemima

PODGORICA – Sve češće ponavljanje teze o „srpskom svetu“ može voditi ka potencijalnim problemima, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je to rekao povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o stvaranju „srpskog sveta“ i potrebi da Srbija ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli.

LSV

- Vulin je poznat kao političar koji iznosi sulude ideje, pa je tako i ideja o „srpskom svetu“ suluda, ali i opasna. Ona potencijalno može dovesti do novih sukoba na Balkanu. Reč je o političaru koji je uvek jasno pokazivao da je lažni patriota. Kod njega je sve lažno. On je išao u vojsku 10 dana, a kada je trebalo da je služi regularno, izvlačio se na neku nesposobnost. Ipak, kod ove ideje treba biti oprezan i videti ko iza nje stoji. Javnost u Srbiji treba to da osudi, kako vlast, tako i opozicija. Zar nam nije bilo dosta ubijanja i stradanja devedesetih? – upitao je Marton u izjavi za podgorički portal Analitika.

On naglašava da Vulin, iako je obavljao dužnost ministra odbrane, i nije najpozvaniji da govori o vojsci.

- Srbija je siromašna država, a Vulin običan pajac. Sa vojskom i bezbednošću ima veze taman koliko i tih 10 dana koje je proveo na „vojnom roku“. On prosto pokušava da se nametne kao patriota, ali je sve to toliko tužno da je teško i komentarisati. Teško je očekivati od nekoga ko je bio julovac i portparol Mire Marković da kaže bilo šta ozbiljno - ocjenjuje.

Marton zastupa stav da je neophodno da se politički vrh Srbije ogradi od Vulinovih izjava.

- Ovdašnja vlast mora da osudi govor mržnje Aleksandra Vulina, a to mora uraditi i opozicija. Samo tako će jasno pokazati šta misle o tome. Ćutanje bi bilo loš signal, jer na glupost i opasne ideje treba brzo odgovoriti. „Srpski svet“ je moguća tačka destabilizacije, zato ga treba i kao samu ideju u startu onemogućiti. Jer, zar neko misli da nakon „srpskog“ neće uslediti i neki „albanski“, „hrvatski“, „mađarski“ ili „bugarski“ svet? A toliko svetova znači samo velike probleme - zaključuje Marton. 

(SzILSV, 22.07.2021)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook