Čestitka građanima Makedonije i premijeru Zaevu na hrabrosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 10. 2018. | Komentara: 0

Čestitka građanima Makedonije i premijeru Zaevu na hrabrosti

Novi Sad, 01. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja slobodno izraženu volju građana Makedonije, na današnjem referendumu o Sporazumu o imenu države koji je postignut sa Republikom Grčkom.

LSV

Preko 90% građana izašlih na referendum podržalo je Sporazum i na taj način jasno izrazilo težnju za dobrosusedskim odnosima.

Rezultati referenduma signal su da građani Makedonije svoju zemlju vide u društvu članica Evropske unije i NATO saveza.

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita predsedniku makedonske vlade Zoranu Zaevu na hrabrosti u donošenju političkih odluka, koje donose stabilnost celom regionu i otvaraju mu evropsku perspektivu.

Izražavamo nadu da će i naredni koraci na putu realizacije Sporazuma Makedonije i Grčke proći mirno i demokratskim metodama, što će omogućiti svim građanima Makedonije bolju budućnost.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook