Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe ZES, ocenjuje za Blic da je namera predlagača i bila upravo sticanje prava na imovinu, a ne moralna satisfakcija.

– Verujem da je ovo način da veliki broj funkcionera iz vlasti stekne imovinu svojih predaka. Ne vidim kako se mi možemo obavezati da isplatimo sva ta potraživanja, jer premašuju sredstva predviđena zakonom o restituciji – kaže ona.

Aleksandra Jerkov stoga predlaže da se tim ljudima ne isplati mesečna nadoknada, nematerijalna odšteta ili odšteta za duševni bol, kao i dvostruki penzioni staž. Međutim, kako kaže, najproblematičnije je to što se zakonom poništavaju sudske presude iz prošlosti, što znači sudsku nesigurnost.

(BILSV, 24. 11. 2011.)Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije.
Saopštenja | Utorak, 24. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje divljanje fašista u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji fašistički incident prilikom kojeg su nepoznati počinioci ispisali grafite fašističke i nacionalističke sadržine na zgradi u Novom Sadu u kojoj živi poznati novosadski novinar Dinko Gruhonjić.

Saopštenja | Subota, 21. 11. 2020. | Komentara: 0

Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Liga socijaldemokrata Vojvodine razume tugu vernika Srpske pravoslavne crkve zbog smrti patrijarha Irineja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook