Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe ZES, ocenjuje za Blic da je namera predlagača i bila upravo sticanje prava na imovinu, a ne moralna satisfakcija.

– Verujem da je ovo način da veliki broj funkcionera iz vlasti stekne imovinu svojih predaka. Ne vidim kako se mi možemo obavezati da isplatimo sva ta potraživanja, jer premašuju sredstva predviđena zakonom o restituciji – kaže ona.

Aleksandra Jerkov stoga predlaže da se tim ljudima ne isplati mesečna nadoknada, nematerijalna odšteta ili odšteta za duševni bol, kao i dvostruki penzioni staž. Međutim, kako kaže, najproblematičnije je to što se zakonom poništavaju sudske presude iz prošlosti, što znači sudsku nesigurnost.

(BILSV, 24. 11. 2011.)Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV zatražio da se novi most zove Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine podneo je inicijativu,  povodom 75 godina od oslobođenja, da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra. Inicijativa da se novi most nazove po Danu oslobođenja Novog Sada podneta je Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook