Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe ZES, ocenjuje za Blic da je namera predlagača i bila upravo sticanje prava na imovinu, a ne moralna satisfakcija.

– Verujem da je ovo način da veliki broj funkcionera iz vlasti stekne imovinu svojih predaka. Ne vidim kako se mi možemo obavezati da isplatimo sva ta potraživanja, jer premašuju sredstva predviđena zakonom o restituciji – kaže ona.

Aleksandra Jerkov stoga predlaže da se tim ljudima ne isplati mesečna nadoknada, nematerijalna odšteta ili odšteta za duševni bol, kao i dvostruki penzioni staž. Međutim, kako kaže, najproblematičnije je to što se zakonom poništavaju sudske presude iz prošlosti, što znači sudsku nesigurnost.

(BILSV, 24. 11. 2011.)Saopštenja | Subota, 30. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Srbija je siromašna zbog korupcije

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Subotici da je korupcija jedan od najvećih problema danas u Srbiji i da je borba „protiv ove bolesti“ jedan od prioriteta UDS.

Izjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook