Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe ZES, ocenjuje za Blic da je namera predlagača i bila upravo sticanje prava na imovinu, a ne moralna satisfakcija.

– Verujem da je ovo način da veliki broj funkcionera iz vlasti stekne imovinu svojih predaka. Ne vidim kako se mi možemo obavezati da isplatimo sva ta potraživanja, jer premašuju sredstva predviđena zakonom o restituciji – kaže ona.

Aleksandra Jerkov stoga predlaže da se tim ljudima ne isplati mesečna nadoknada, nematerijalna odšteta ili odšteta za duševni bol, kao i dvostruki penzioni staž. Međutim, kako kaže, najproblematičnije je to što se zakonom poništavaju sudske presude iz prošlosti, što znači sudsku nesigurnost.

(BILSV, 24. 11. 2011.)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook