Ćutanje i okretanje glave znači pristajanje na fašizam!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 11. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje i okretanje glave znači pristajanje na fašizam!

Novi Sad, 09. novembar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava na to kako više incidenata u gradu i širom zemlje dokazuje da fašizam pokušava da digne glavu i da je sve prisutniji na našim ulicama. I to danas.

LSV

Zato danas građane podsećamo na to šta jeste fašizam, kako ga prepoznati, ali i na to da ćutanje i tolerisanje takvih pojava znači pristajanje na fašizam i mirenje sa time da on raste i da nas sve više okružuje.

A na to nemamo pravo.

Deveti novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma, Novi Sad dočekuje kao grad u kojem su u proteklih nekoliko meseci osvanuli grafiti „Smrt muslimanima“, „Smrt Vojvođanima“, „Ubij Hrvata da Šiptar nema brata“, „Smrt Jevrejima“ i slične poruke mržnje.

To je fašizam!

Fašizam je i prebijanje mladića pre tačno godinu dana kod Futoške pijace zato što su govorili na jeziku koji se nasilnicima nije dopao.

Fašizam je i onaj slučaj na Adicama od pre pet meseci, kada je nekoliko mladića pretuklo građane na ulici i u njihovim dvorištima zato što im se nije dopala njihova nacionalna pripadnost.

Fašizam je razbijanje i paljenje pekara zbog drugačije nacionalne pripadnosti njihovih vlasnika, kakvo se u Novom Sadu i širom Vojvodine dogodilo pre pet godina.

Sličnih primera ima još, širom zemlje.

Fašizam je i razbijanje glava političkim protivnicima.

Fašizam su i ubistva, praćenje, uznemiravanje i pretnje novinarima koji traju od devedesetih.

I one grupe batinaša na ulicama koje nikada ne odgovaraju za svoja nedela.

Fašizam je napad nožem u Nišu na mladića koji je nosio majicu „antifašista“.

Fašizam je, isto tako, kada nastavnici ostaju bez posla jer ne pristaju da služe nasilniku na vlasti, kao što je to slučaj u Beloj Crkvi.

A okretanje glave od ovakvih pojava jeste pristajanje na fašizam.

Kao što fašizmu danas mogu biti izložene naše komšije ili ljudi u nekom drugom kraju zemlje, tako se sutra može dogoditi da mu bude izložen neko od nas.

To ne smemo da dopustimo ni sebi, ni svojoj deci, niti gradu i zemlji koji su podneli tolike žrtve u borbi protiv fašizma!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook