Da je Dačić poslušao predlog LSV o KiM ne bi kasnio 10 godina

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Utorak, 15. 08. 2017. | Komentara: 0

Da je Dačić poslušao predlog LSV o KiM ne bi kasnio 10 godina

Novi Sad, 15. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju na Kosovu kasni bar deset godina.

LSV

Ministar Dačić je pozvao na kompromisno rešenje i poseban status za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene manastire na Kosovu.

Sada je sasvim jasno koliko je politika zabijanja glave u pesak koštala Srbiju.

Pre deset godina, 24. jula 2007. godine, prilikom rasprave o Predlogu rezolucije o pravednom rešavanju pitanja Kosova i Metohije, poslanici Liga socijaldemokrata Vojvodine predložili su amandman kojim su pozvali na poštovanje realnosti na Kosovu, te predložili da Vlada Republike Srbije pripremi i potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom o priznavanju „Pećke države'“ koji bi usvojila Narodna skupština Republike Srbije. Po predlogu LSV, suverena Pećka država imala bi suverenitet nad svim crkvama i manastirima Srpske pravoslavne crkve, te njihovom imovinom. Ugovor o formiranju ove države za osnovu bi imao ugovor kojim je formirana suverena država Vatikan. 

Jula 2007. godine ovaj predlog LSV odbijen je sa 205 glasova PROTIV. Amandman nije podržao ni Ivica Dačić.

Deset godina kasnije, nešto što liči na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine je svojevrsna slamka spasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine volela bi da je ozbiljnosti političke elite bilo i pre deset godina.

Tada je umesto ozbiljnosti usledila neozbiljnost srpske političke elite. Naknadni razum je poželjan, ali bojimo se da je sada kasno za njega.


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad ČanakSaopštenja | Petak, 19. 01. 2018. | Komentara: 0

Osuda ispisivanja antialbanskih grafita u Crvenki

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ispisivanje grafita mržnje na privatnom objketu u Crvenki, koji je u vlasništvu lica albanske nacionalnosti.
Odbori LSV | Sreda, 17. 01. 2018. | Komentara: 0

Odmah otvoriti apoteke u svim selima!

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je od predstavnika gradske vlasti da vrate u funkciju sve apoteke „Apoteka Zrenjanin“ u naseljenim mestima u Zrenjaninu.
Saopštenja | Utorak, 16. 01. 2018. | Komentara: 0

Što pre identifikovati ubice Olivera Ivanovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine je sa žaljenjem i nevericom dočekala vest o ubistvu Olivera Ivanovića. To je veliki udarac na mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook