Da je Dačić poslušao predlog LSV o KiM ne bi kasnio 10 godina

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Utorak, 15. 08. 2017. | Komentara: 0

Da je Dačić poslušao predlog LSV o KiM ne bi kasnio 10 godina

Novi Sad, 15. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju na Kosovu kasni bar deset godina.

LSV

Ministar Dačić je pozvao na kompromisno rešenje i poseban status za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene manastire na Kosovu.

Sada je sasvim jasno koliko je politika zabijanja glave u pesak koštala Srbiju.

Pre deset godina, 24. jula 2007. godine, prilikom rasprave o Predlogu rezolucije o pravednom rešavanju pitanja Kosova i Metohije, poslanici Liga socijaldemokrata Vojvodine predložili su amandman kojim su pozvali na poštovanje realnosti na Kosovu, te predložili da Vlada Republike Srbije pripremi i potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom o priznavanju „Pećke države'“ koji bi usvojila Narodna skupština Republike Srbije. Po predlogu LSV, suverena Pećka država imala bi suverenitet nad svim crkvama i manastirima Srpske pravoslavne crkve, te njihovom imovinom. Ugovor o formiranju ove države za osnovu bi imao ugovor kojim je formirana suverena država Vatikan. 

Jula 2007. godine ovaj predlog LSV odbijen je sa 205 glasova PROTIV. Amandman nije podržao ni Ivica Dačić.

Deset godina kasnije, nešto što liči na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine je svojevrsna slamka spasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine volela bi da je ozbiljnosti političke elite bilo i pre deset godina.

Tada je umesto ozbiljnosti usledila neozbiljnost srpske političke elite. Naknadni razum je poželjan, ali bojimo se da je sada kasno za njega.


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad ČanakSaopštenja | Nedelja, 20. 05. 2018. | Komentara: 0

Kazniti odgovorne zbog nesreće na manifestaciji u Zrenjaninu

Povodom nesreće koja se juče dogodila na manifestaciji ''Banatska priča'' u Zrenjaninu, kada su dve osobe povređene usled obrušavanja velike metalne konstrukcije na bini, Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je dobro što su izbegnute tragične posledice, ali da je ovaj događaj još jedna sliku u nizu neodgovornosti lokalnih vlasti.
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.
Iz medija | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Nelogično pravljenje problema oko poziva Kataloniji

Predsednik Odbora za evropske integracije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je odluka predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković da otkaže gostoprimstvo parlamentarcima sa Kosova i Katalonije bila ishitrena, jer to ne bi bio prvi put da isti posete republički parlament. On je u emisiji Politbiro Radio-televizije Vojvodine objasnio da su poslanici iz kosovskog parlamenta učestvovali u konferenciji koja je bila održana pre par godina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook