Da li će i zašto vozači plaćati nove registarske tablice?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 01. 2017. | Komentara: 0

Da li će i zašto vozači plaćati nove registarske tablice?

Novi Sad, 23. januar 2017 - Liga socijaldemokrata Vovodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve nadležne da jasno odgovore da li je tačno da će vozači u Republici Srbiji uskoro morati da plaćaju izradu novih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola.

LSV
 
Pojedini mediji izveštavaju da će vozači nove registarske tablice i saobraćajne dozvole plaćati zbog isticanja garantnog roka folija koja olakšava rad radara.
 
Ukoliko je to tačno, MUP je dužan da i to objasni, s obzirom na činjenicu da saobraćajna policija u Republici Srbiji koristi radare američkih proizvođača, a registarske tablice se u SAD, kao i u mnogim evropskim državama, izdaju samo jednom.
 
Pored brojnih akciza kojima pune republički budžet svakom litrom goriva, vozači su nedavno suočeni sa višim putarinama, a prema nekim najavama Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja predviđa drastično povećanje čitavog niza kazni.
 
Činjenica je da treba puno raditi na povećanju bezbednosti saobraćaja, naročito kada je reč o zaštiti dece.
 
Činjenica je, međutim, i to da je sveukupna državna politika za unapređenje bezbednosti drumskog saobraćaja sve češćom promenom propisa i sve žešćom kaznenom politikom, svedena isključivo na „disciplinovanje“ učesnika u saobraćaju, što se ujedno pokazalo i kao zgodan način da se dopuni opštinska i državna kasa.
 
Činjenica je i da za efikasnu kaznenu politiku uopšte nije od značaja visina kazne, već njena izvesnost, koje ne može biti dok se negira korupcija u policiji i sudovima i dok država u ovom segmentu reaguje stihijski.

Za cenu koju plaćaju svakoga dana, vozači u Srbiji zaslužuju da se pitanjem bezbednosti učesnika u saobraćaju država bavi znatno ozbiljnije.
 
Bezbednost saobraćaja podiže se stalnom edukacijom i intenzivnom regulacijom saobraćaja, a ne samo kontrolom i represijom koja se iz godine u godinu pooštrava.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook