Da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci građani drugog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci građani drugog reda

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić upozorio je danas da građani Zrenjanina, a naročito meštani naseljenih mesta, već više od mesec dana žive kao taoci komaraca. Kako je naveo u saopštenju, prosto je neshvatljivo da u 21. veku stanovnike zrenjaninske opštine muči isti problem koji je mučio i njihove pretke u vreme kada je dobar deo Srednjeg Banata bio močvara.
 
LSV 
 
– Žalosno je i neverovatno da nadležni ćute i ne preduzimaju skoro ništa. Ako pretpostavimo da je javna nabavka za posao tretiranja komaraca izvršena na vreme i kako treba, a to bi trebalo da bude krajem zime ili početkom proleća, pitanje je šta se čeka?!? S druge strane, ako sve te radnje nisu urađene na vreme ili nisu urađene uopšte, ko je za to odgovoran – zapitao je Rudić. Upozorio je da je gradska uprava snabdela seoske mesne zajednice simboličnom količinom preparata koji je deljen meštanima za tretiranje larvi komaraca u septičkim jamama i mestima gde se u domaćinstvima zadržava voda.

– Ne mogu da tvrdim da to sredstvo ne deluje, ali šta ćemo sa jedinkama koje su se već izlegle, šta sa javnim površinama, vodotokovima i brojnim razlivima, šumskim pojasom pored reka, poljima oko naseljenih mesta?!? Naročito posle obilnih kiša koje su nas zadesile krajem proleća i početkom leta – upozorio je Rudić. Zapitao je i da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci, a naročito meštani naseljenih mesta, građani drugog reda u ovoj državi?

– Da li su brojne manifestacije, održane u prethodnom periodu, zaslužile da budu upropaštene jer je boravak na otvorenom bio krajnje neprijatan? Da li su naši poljoprivrednici, pored teškog rada i vrućine, morali da trpe i ovu napast? Da li će se iko sa strane, ko se ovih dana zatekao u poseti Zrenjaninu, ponovo vratiti? Da li je ikog stid zbog toga – rekao jer Rudić dodoajući da se u tim uslovima o turizmu u Srednjem Banatu ne može ni razmišljati, a kamoli pričati.

– Dva su osnovna posla gradske uprave kada je Zrenjanin u pitanju – da zimi putevi budu čisti, a leti komarci suzbijeni. Ako nadležni nisu u stanju da ispune te dve elementarne stvari, onda ne treba da sede tu gde sede jer ih građani nisu zbog toga birali – zaključio je Rudić.  

(BILSV, 26. 07. 2016)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook