Da li u Vladi mislite na osobe sa invaliditetom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 18. 04. 2018. | Komentara: 0

Da li u Vladi mislite na osobe sa invaliditetom?

BEOGRAD – Narodna poslanica Olena Papuga je na jučerašnjoj sednici republičkog parlamenta pitala ministarku Zoranu Mihajlović da li je u okviru planirane rekonstrukcije Železničke stanice u Novom Sadu planirana i ugradnja pokretnih stepenica kojih trenutno nema. Kako je rekla, kroz tu stanicu prođe i do 13.000 putnika, a očekuje se mnogo veći broj nakon što se otvori novi putni pravac beograd – Budimpešta.

LSV

- Železnička stanica u Novom Sadu je sagrađena pre 54 godine i od tada do danas u tu stanicu nije nikada ništa ulagano. Najavljeno je da će renoviranje početi sredinom ove godine, ali nije poznato da li će se uz „šminkerske poslove“, krečenje, malterisanje, sređivanje pokretnih vrata... ugraditi i stepenište koje će najpre olakšati invalidima – pitala je Papuga.

Ona se obratila i premijerki Ani Brnabić i ministru sporta Vanji Udovičiću sa pitanjem u vezi sa raspoređivanjem sredstava za sportske organizacije u opštini Kula.

- Opština Kula je raspisala javni poziv za podelu redovnih sredstava za sportske organizacije za 2018. godinu. Presudom Vrhovnog suda potvrđena je odredba Zakona o sportu, gde je jedini ovlašćeni predlagač Teritorijalni sportski savez. U rukama imam predlog finansijskog plana koji je ta organizacija podnela na vreme lokalnoj samoupravi – ukazala je Papuga i pitala da li će se pomenuti javni poziv na osnovu Zakona o sportu, kao protivpravni akt, staviti van snage.

Papuga je objasnila da iako je Teritorijalni sportski savez dobio potvrdu na sudu, da su oni ti koji mogu da raspolažu, tačnije prebacuju novac na račune sportskih organizacija, to u praksi nije moguće, zbog samovolje lokalne vlasti. Te se zato predstavnik Sportskog saveza Opštine Kula obratio pokrajinskom sekretaru za sport Vladimiru Batezu, koji nije stao u odbranu postojećeg zakona i odluke suda, već naprotiv.

- Zato i pitam ministarku pravdu da li sudije donose presude na osnovu političke volje ili na osnovu zakona? – upitala je Papuga.

(BILSV, 18.04.2018)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook