Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.

LSV

Pre početka konferencije, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se pitanje Vojvodine godinama stavlja pod tepih i da je veoma bitno što su članovi Evropskog parlamenta ovih dana u Novom Sadu.

"Želimo da nam naši prijatelji iz EFA i Evropskog parlamenta pomognu u iznalaženju novih rešenja u našoj borbi za decentralizaciju" - istakao je Čanak.

Lorena Lopez de Lacalle, predsednica Evropske slobodne alijanse, istakla je da je današnja konferencija prilika da se razgovara o regijama u Evropi.

"Mi zahtevamo od svih evropskih vlasti da decentralizuju svoje zemlje, jer je to put u potpuno poštovanje demokratičnosti. Vojvodina je sjajan primer poštovanja različitosti i  mi možemo i moramo puno da  naučimo od Vojvođana — naglasila je de Lacalle.

U radu današnje konferencije učestvuju predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija iz Velike Britanićje(Vels), Španije(Katalonija i Baskija), Hrvatske i Srbije. 



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook