Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.

LSV

Pre početka konferencije, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se pitanje Vojvodine godinama stavlja pod tepih i da je veoma bitno što su članovi Evropskog parlamenta ovih dana u Novom Sadu.

"Želimo da nam naši prijatelji iz EFA i Evropskog parlamenta pomognu u iznalaženju novih rešenja u našoj borbi za decentralizaciju" - istakao je Čanak.

Lorena Lopez de Lacalle, predsednica Evropske slobodne alijanse, istakla je da je današnja konferencija prilika da se razgovara o regijama u Evropi.

"Mi zahtevamo od svih evropskih vlasti da decentralizuju svoje zemlje, jer je to put u potpuno poštovanje demokratičnosti. Vojvodina je sjajan primer poštovanja različitosti i  mi možemo i moramo puno da  naučimo od Vojvođana — naglasila je de Lacalle.

U radu današnje konferencije učestvuju predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija iz Velike Britanićje(Vels), Španije(Katalonija i Baskija), Hrvatske i Srbije. 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook