Da zakon i pravila ponašanja u pandemiji važe i za verske i političke čelnike

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 07. 11. 2020. | Komentara: 0

Da zakon i pravila ponašanja u pandemiji važe i za verske i političke čelnike

Novi Sad, 7. novembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća politička i verska rukovodstva u Srbiji da nisu birani zato da bi mogli da koriste isključivo privilegije boravka na vlasti i rukovodećim pozicijama, bez ikakve odgovornosti prema građanima ove zemlje i da u ovom osetljivom periodu pandemije počnu da se ponašaju odgovorno.

LSV

Sramotno je da mnogi, od predsednika Srbije preko njegovih ministara, u javnosti ne poštuju pravila ponašanja tokom pandemije, koje su sami propisali. Najavljuju oštre kazne za građane koji ne nose maske, a pri tome se skoro svakog dana u medijima pojavljuju snimci njihovog kršenja pravila o nošenju maski, držanju distance ili skupovima koje organizuju.

Verski poglavari u svom licemerju otišli su korak dalje. Opasnost od širenja virusa za njih ne postoji u trenucima kada se okupljaju i održavaju nehigijenske, opasne verske obrede, gde hiljade vernika stavljaju u usta istu kašičicu i piju iz iste čaše. U tim trenucima, kada im ignorisanje opasnosti od širenja zaraze odgovara zbog ličnih privilegija i privilegija za crkvu, ne prihvatajući preporuke, osorno se obraćaju svima koji ih upozoravaju da prilagode verske obrede nastaloj situaciji.

Zato je vanserijski skandalozna situacija da se neki građani i trudnica u devetom mesecu sa simptomima korone ne primaju u bolnicu, što je za trudnicu već sada prouzrokovalo tragične posledice, a da se momentalno saziva konzilijum lekara Vojnomedicinske akademije, na čelu sa brigadnim generalom prof. dr Draganom Dinčićem, kako bi bdeli nad zdravljem patrijarha Irineja.

U ovakvim trenucima, kada je njihovo lično zdravlje ozbiljno ugroženo, sigurno je da su mnogi sveštenici preispitivali valjanost odluke da se milioni evra iz državnog budžeta usmeravaju ka verskim objektima, umesto u zdravstvene ustanove.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od poltičkih i verskih poglavara da budu dobar primer građanima koje zastupaju, u situaciji pandemije, a ne da se bahato oglušuju o pravila, šaljući tako poruku da su oni iznad zakona, a da zakon i pravila isključivo važe za ostale građane.


Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Nedelja, 11. 04. 2021. | Komentara: 0

Srbija propada zato što je centralizovana

Planiram da se kandidujem na izborima. Videćemo na kom nivou i za šta, ali svakako nećemo ostati van izbornog procesa. Meni je bojkot presmešan, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Usijanje“ na teelviziji Kurir rekao da ga „bojkotaška opozicija“ napada jer 30 godina ima jasnu politiku.
Izjave | Subota, 10. 04. 2021. | Komentara: 0

Bogaroški: Vojvodina bi mogla da ulaže u Sremske Karlovce da dobija 7% republičkog budžeta

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški napominje da bi Vojvodina imala dovoljno novca da uloži u Sremske Karlovce, kada bi se poštovala ustavna odredba da Pokrajina dobija sedam odsto od republičkog budžeta.
Izjave | Subota, 10. 04. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Vučića može da pobedi neko ko je alternativa njemu

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima može pobediti neko ko je alternativa, a ne neko ko se zalaže za manje-više istu politiku.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook