Da zakon i pravila ponašanja u pandemiji važe i za verske i političke čelnike

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 07. 11. 2020. | Komentara: 0

Da zakon i pravila ponašanja u pandemiji važe i za verske i političke čelnike

Novi Sad, 7. novembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća politička i verska rukovodstva u Srbiji da nisu birani zato da bi mogli da koriste isključivo privilegije boravka na vlasti i rukovodećim pozicijama, bez ikakve odgovornosti prema građanima ove zemlje i da u ovom osetljivom periodu pandemije počnu da se ponašaju odgovorno.

LSV

Sramotno je da mnogi, od predsednika Srbije preko njegovih ministara, u javnosti ne poštuju pravila ponašanja tokom pandemije, koje su sami propisali. Najavljuju oštre kazne za građane koji ne nose maske, a pri tome se skoro svakog dana u medijima pojavljuju snimci njihovog kršenja pravila o nošenju maski, držanju distance ili skupovima koje organizuju.

Verski poglavari u svom licemerju otišli su korak dalje. Opasnost od širenja virusa za njih ne postoji u trenucima kada se okupljaju i održavaju nehigijenske, opasne verske obrede, gde hiljade vernika stavljaju u usta istu kašičicu i piju iz iste čaše. U tim trenucima, kada im ignorisanje opasnosti od širenja zaraze odgovara zbog ličnih privilegija i privilegija za crkvu, ne prihvatajući preporuke, osorno se obraćaju svima koji ih upozoravaju da prilagode verske obrede nastaloj situaciji.

Zato je vanserijski skandalozna situacija da se neki građani i trudnica u devetom mesecu sa simptomima korone ne primaju u bolnicu, što je za trudnicu već sada prouzrokovalo tragične posledice, a da se momentalno saziva konzilijum lekara Vojnomedicinske akademije, na čelu sa brigadnim generalom prof. dr Draganom Dinčićem, kako bi bdeli nad zdravljem patrijarha Irineja.

U ovakvim trenucima, kada je njihovo lično zdravlje ozbiljno ugroženo, sigurno je da su mnogi sveštenici preispitivali valjanost odluke da se milioni evra iz državnog budžeta usmeravaju ka verskim objektima, umesto u zdravstvene ustanove.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od poltičkih i verskih poglavara da budu dobar primer građanima koje zastupaju, u situaciji pandemije, a ne da se bahato oglušuju o pravila, šaljući tako poruku da su oni iznad zakona, a da zakon i pravila isključivo važe za ostale građane.


Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Samoproglašena tzv. prava opozicija odgovorna za svevlast Vučića

Kontinuirani napadi samoproglašene prave opozicije na Vojvođanski front i Ligu socijaldemokrata Vojvodine su izraz nemoći i pokušaj da se prikrije odgovornost ove grupacije za pogrešne poteze koje kao posledicu imaju ostvarivanje svevlasti Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera.
Izjave | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Prvo Vučiću na tacni predali Skupštinu, a sad traže ministarstvo

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton oštro je kritikovao takozvanu pravu opoziciju zbog zahteva za formiranje posebnog ministarstva za izbore i ocenio da su oni bojkotom izbora prvo „na tacni predali Skupštinu Srbije i institucije“ režimu, a sada traže ministarstvo za izbore.
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook