Da zakon i pravila ponašanja u pandemiji važe i za verske i političke čelnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 11. 2020. | Komentara: 0

Da zakon i pravila ponašanja u pandemiji važe i za verske i političke čelnike

Novi Sad, 7. novembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća politička i verska rukovodstva u Srbiji da nisu birani zato da bi mogli da koriste isključivo privilegije boravka na vlasti i rukovodećim pozicijama, bez ikakve odgovornosti prema građanima ove zemlje i da u ovom osetljivom periodu pandemije počnu da se ponašaju odgovorno.

LSV

Sramotno je da mnogi, od predsednika Srbije preko njegovih ministara, u javnosti ne poštuju pravila ponašanja tokom pandemije, koje su sami propisali. Najavljuju oštre kazne za građane koji ne nose maske, a pri tome se skoro svakog dana u medijima pojavljuju snimci njihovog kršenja pravila o nošenju maski, držanju distance ili skupovima koje organizuju.

Verski poglavari u svom licemerju otišli su korak dalje. Opasnost od širenja virusa za njih ne postoji u trenucima kada se okupljaju i održavaju nehigijenske, opasne verske obrede, gde hiljade vernika stavljaju u usta istu kašičicu i piju iz iste čaše. U tim trenucima, kada im ignorisanje opasnosti od širenja zaraze odgovara zbog ličnih privilegija i privilegija za crkvu, ne prihvatajući preporuke, osorno se obraćaju svima koji ih upozoravaju da prilagode verske obrede nastaloj situaciji.

Zato je vanserijski skandalozna situacija da se neki građani i trudnica u devetom mesecu sa simptomima korone ne primaju u bolnicu, što je za trudnicu već sada prouzrokovalo tragične posledice, a da se momentalno saziva konzilijum lekara Vojnomedicinske akademije, na čelu sa brigadnim generalom prof. dr Draganom Dinčićem, kako bi bdeli nad zdravljem patrijarha Irineja.

U ovakvim trenucima, kada je njihovo lično zdravlje ozbiljno ugroženo, sigurno je da su mnogi sveštenici preispitivali valjanost odluke da se milioni evra iz državnog budžeta usmeravaju ka verskim objektima, umesto u zdravstvene ustanove.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od poltičkih i verskih poglavara da budu dobar primer građanima koje zastupaju, u situaciji pandemije, a ne da se bahato oglušuju o pravila, šaljući tako poruku da su oni iznad zakona, a da zakon i pravila isključivo važe za ostale građane.


Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook