Da žene u Srbiji ne trpe nepravdu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2017. | Komentara: 0

Da žene u Srbiji ne trpe nepravdu

Novi Sad, 26.03.2017 - Žene u Srbiji su manje zaposlene, više rade, manje zarađuju, obavljaju gotovo sve kućne poslove koje niko ne shvata ozbiljno i koji nisi plaćeni.

Na tržištu rada situacija je nikad gora: mlade žene poslodavci pitaju planiraju li trudnoću, a starije neće da zaposle.

LSV

Iako se svi slažemo da je nasilje neprihvatljivo, u Srbiji zbog propusta institucija svake godine bude ubijeno nekoliko desetina žena.

Bela kuga se ne sprečava tako što se formiraju saveti za borbu protiv abortusa, nego stvaranjem povoljnih uslova za roditeljstvo i brigu o deci. Ne vršenjem pritiska na žene da rađaju po svaku cenu, već razumevanjem uzroka koji ih u rađanju sprečavaju.

U Ustavu Republike Srbije mora da piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta, a ne da svako ima to pravo, jer onda to znači da mogu odlučivati i država i crkva. Svaka žena je vlasnik svoga tela.

Kao predsednik Srbije daću sve od sebe da nijednoj ženi u Srbiji nikada ne bude neprijatno ili se oseti nesigurno zato što je žena i da žene u Srbiji ne trpe nepravdu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZmGzML3G0ME

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook