Demokrate da odluče da li smo im bliži mi ili Dveri

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 28. 06. 2012. | Komentara: 1

Demokrate da odluče da li smo im bliži mi ili Dveri

NOVI SAD - Još uvek nismo dobili zvaničnu potvrdu od Demokratske stranke da će u Novom Sadu formirati vlast uspomoć SPS-a, DSS-a, Radikala i Dveri, premda smo čuli informacije o takvoj mogućnosti, rekao je za Novine novosadske Robert Kolar, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

Robert Kolar

On je, govoreći o pregovorima, istakao da ga je iznenadilo što DS i SPS ne nastupaju kao dve odvojene partije, već kao jedinstven blok, “što je naročito čudno imajući u vidu rasplet na republičkom nivou”.

-U tim pregovorima, do sada nismo uspeli da se usaglasimo oko preuzimanja odgovornosti, iako su naši zahtevi bili poprilično realni i pristojni. DS i SPS, kao jedna strana u pregovorima, nisu želeli da nam omoguće da preuzmemo resore u kojima su građani prepoznali naš dobar rad i na izborima nam ukazali poverenje da nastavimo započete poslove. Prilikom pregovora nismo isticali činjenicu da je DS sa 32 mandata od pre četiri godine pao na 16, dok smo se mi sa 9 odobrničkih mesta narasli na 15, pa su naši zahtevi bili čak i ispod nivoa te proporcije. Smatrali smo da nije novosadski to isticati – kaže Kolar.

Kolar napominje da će se konačan epilog videti tek na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada, ali i da veruje da će preovladati zdrav razum, odnosno da će DS zaključiti da joj je LSV  “makar malo prirodniji partner nego što su to Dveri I radikali”.

(BILSV, 28.06.2012.)Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook