Desni ekstremizam u porastu. Ćutanje države jako loše.

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 11. 2019. | Komentara: 0

Desni ekstremizam u porastu. Ćutanje države jako loše.

Novi Sad, 09. novembar 209 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državne organe da prestanu sa ćutanjem na aktivnosti grupa sa fašističkim i ekstremističkim idejama, koje su veoma prisutne u našem društvu.

Danas ceo svet obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Nažalost, ta borba je često slabo primetna i svodi se na obično poštovanje forme.

U našem društvu to nije dovoljno!

LSV

Potrebno je znatno snažnije ući u borbu protiv protagonista ideologije krvi i tla.

LSV se već dugo zalaže za donošenje Zakona o Starom sajmištu i očekujemo da će se on uskoro naći u skupštinskoj proceduri. Mesto stradanja hiljada naših sugrađana jevrejske nacionalnosti mora postati mesto podsećanja na ideologiju mržnje, koja je u smrt odvela milione građana Evrope i sveta. 

Država se mora uhvatiti u koštac sa ekstremno desnim grupama koje aktivno deluju u Srbiji. 

Nedopustivo je da Srbijom u XXI veku odjekuju pesme u kojima se poziva na sukobe i ubistva. Još je gore što se promocije revizionističkih knjiga, koje negiraju počinjene zločine, organizuju u objektima Vojske Srbije. 

Zašto nadležni organi ne postupaju po službenoj dužnosti i ne kažnjavaju pojedince i grupe koje otvoreno krše Ustav i zakone naše države? 

Na kraju krajeva, zašto u Narodnoj Skupštini Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac? 

LSV to smatra sramotom državnih institucija! 

Naša zemlja se mora modernizovati i upristojiti. To neće postići bez jasne politike osude svih vrsta ekstremizama. 

Zločini nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu dovoljna su opomena, a devedesete godine su pokazale da je zlo i dalje oko nas. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook