Desni ekstremizam u porastu. Ćutanje države jako loše.

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 11. 2019. | Komentara: 0

Desni ekstremizam u porastu. Ćutanje države jako loše.

Novi Sad, 09. novembar 209 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državne organe da prestanu sa ćutanjem na aktivnosti grupa sa fašističkim i ekstremističkim idejama, koje su veoma prisutne u našem društvu.

Danas ceo svet obeležava Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Nažalost, ta borba je često slabo primetna i svodi se na obično poštovanje forme.

U našem društvu to nije dovoljno!

LSV

Potrebno je znatno snažnije ući u borbu protiv protagonista ideologije krvi i tla.

LSV se već dugo zalaže za donošenje Zakona o Starom sajmištu i očekujemo da će se on uskoro naći u skupštinskoj proceduri. Mesto stradanja hiljada naših sugrađana jevrejske nacionalnosti mora postati mesto podsećanja na ideologiju mržnje, koja je u smrt odvela milione građana Evrope i sveta. 

Država se mora uhvatiti u koštac sa ekstremno desnim grupama koje aktivno deluju u Srbiji. 

Nedopustivo je da Srbijom u XXI veku odjekuju pesme u kojima se poziva na sukobe i ubistva. Još je gore što se promocije revizionističkih knjiga, koje negiraju počinjene zločine, organizuju u objektima Vojske Srbije. 

Zašto nadležni organi ne postupaju po službenoj dužnosti i ne kažnjavaju pojedince i grupe koje otvoreno krše Ustav i zakone naše države? 

Na kraju krajeva, zašto u Narodnoj Skupštini Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac? 

LSV to smatra sramotom državnih institucija! 

Naša zemlja se mora modernizovati i upristojiti. To neće postići bez jasne politike osude svih vrsta ekstremizama. 

Zločini nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu dovoljna su opomena, a devedesete godine su pokazale da je zlo i dalje oko nas. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook