Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnji Dnevnik, komentarišući to što se pokrajinski paralament ove godine sastajao svega dva puta, da rad Skupštine nisu samo planerana zasedanja, već i rad u odborima u kojima ligaši redovno učestvuju.

Branislav Bogaroški

On smatra da je najveći problem oko skupštinskih sednica u nivou nadležnosti Vojvodine, a od toga zavisi i dinamika zasedanja. U tekstu se navodi da Pokrajina po novom Statutu ima više nadležnosti, a Bogaroški, podseća da APV ima i prava data drugim aktima, tj. da je pokrajinska skupština ovlašćeni predlagač zakona u republičkom parlamentu.

"Kad se od 39 takvih predloga, od 2000. godine do danas, samo pet pojavi u dnevnom redu republičkog parlamenta, to definitivno nije nešto što stimuliše " kaže on i dodaje da bi drugačiji odnos dva parlamenta verovatno doveo i do toga da aktivnost pokrajinskog bude kvalitetnija. U tekstu piše i da, za razliku od starog statuta, poslanici danas ne mogu pojedinačno da predlažu pokrajinsku skupštinsku odluku, već najmanje njih petoro.

- Što se mene tiče, jedan poslanik-jedna inicijativa, zašto da ne" kaže Bogaroški, i dodaje da bi ako se uslovi postave liberalnije, labavije, to doprinelo boljem radu Skupštine.
"Naravno da uvek, ako postoji volja, može da se nađe tema kojom bi Skupština trebalo da se bavi. Mogli smo, recimo, održati skupštinsku sesiju o NIS-u" kaže Bogaroški.

(BILSV, 11.09.2011.)




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook