Dinkić uvredio Narodnu skupštinu, poslanike i građane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 11. 2012. | Komentara: 0

Dinkić uvredio Narodnu skupštinu, poslanike i građane

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov ukazala je potpredsednici Skupštine Vesni Kovač (URS), koja je u tom momentu predsedavala sednicom, da je trebala da opomeni ministra finansija Mlađana Dinkića.

Aleksandra Jerkov

Ministar je u toku zasedanja na svom Tviter profilu objavio fotografiju na kojoj se vide prazne skupštinske klupe i nekoliko poslanika Demokratske stranke. Ispod toga je napisao: “Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo.” Dok je poslanica DS-a Nada Kolundžija tražila da mu Kovačeva izrekne opomenu, Dinkić se smejao.

- Ako niste mogli da pročitate šta je gospodin Dinkić napisao na svom Tviter nalogu, trebalo je da regujete sada, dok je gospođa Nada Kolundžija (DS) govorila i da ga opomenete zbog toga što se smeje sve vreme. Njega i dalje zabavlja ova situacija. Veruje da je veoma zabavno to što je uradio. I ukoliko niste mogli da se uverite u njegovo ponašanje na socijalnim mrežama, mogli ste da se uverite u njegovo ponašanje ovde u ovoj sali, koje je krajnje neprimereno, koje vređa Narodnu skupštinu, koje vređa dostojanstvo Narodne skupštine, narodnih poslanika, a samim tim i građana koji su za nas glasali – napomenula je Jerkova.

Ona je predložila potpredsednici Skupštine da, ukoliko nije u mogućnosti da na objektivan način i dalje vodi sednicu, taj posao prepusti Nenadu Popoviću (DSS).

- S obzirom na to da se radi o predsedniku Vaše stranke, predlažem da se izuzmete iz ove rasprave i prepustite gospodinu Popoviću da predsedava Skupštinom. Verujem da će to raditi na način, koji će nam svima omogućiti da bolje sagledamo ovu situaciju, jer je očigledno da imate jedan nekritički i pristrasan odnos koji ne priliči ni narodnom poslaniku, ni potpredsednici Narodne skupštine – zaključila je Aleksandra Jerkov.

Usledila je oštra reakcija još nekolicine poslanika i poslanica. Određena je pauza, nakon koje se Dinkić izvinio.

(BILSV, 23.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook