Do leta Vojvodini će biti vraćeno sve dogovoreno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 1

Do leta Vojvodini će biti vraćeno sve dogovoreno

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš koji je bio šef radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini izjavio je da će do kraja februara pokrajini biti vraćena imovina čija dokumentacija nije sporna, a da će do leta biti vraćeno sve dogovoreno, prenosi RTV.

Bojan Kostres

Kako kaže, „ima još mnogo stvari na kojima insistiramo, a to su obeštećenja Vojvodine za naftu, putevi, železnice, pošta, telekom i drugi veliki sistemi koji su bili u vlasništvu Vojvodine za vreme njene autonomije, a posle Miloševićog puča oduzete".
- O tim stvarima tek moramo da razgovaramo i moramo da nadjemo prvo snage da postignemo jedinstvo unutar Vojvodine, a onda i politički konsenzus u Srbiji -  zaključuje Kostreš.

(BILSV, 19.01.2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook