Dobija li Zrenjanin rijaliti program umesto fabrike vode?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Dobija li Zrenjanin rijaliti program umesto fabrike vode?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da gradska vlast u Zrenjaninu mora ozbiljnije da shvati svoja zaduženja i da konačno počne da rešava probleme svojih sugrađana, a ne da manipulacijama skreće pažnju sa suštine problema. Komentarišući vest da će građani i građanke Zrenjanina moći na sajtu grada da prate direktan prenos sa gradilišta postrojenja za prečišćavanje vode, LSV ističe da će Zrenjaninci tako umesto dugo željene zdrave, pijaće vode dobiti nastavak sapunice zvane „Fabrika vode u Zrenjaninu".

LSV

- Suština je da su građanke i građani Zrenjanina željni zdrave pijaće vode, a siti neispunjenih obećanja ove vlasti. Sapunica zvana „Fabrika vode u Zrenjaninu“ već predugo traje. Sve vlasti od 2003. godine snose deo odgovornosti za to što nije izgrađena, ali količina neispunjenih obećanja i prekoračenih rokova sadašnju vlast čini neslavnim rekorderom. U Srbiji sigurno, a vrlo moguće i šire – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Lažna obećanja od 2012.

Oni podsećaju da je prvo obećanje stiglo već u julu 2012. godine a dve godine kasnije je SNS vlast „brzo“ raskinula ugovor sa nemačkom firmom VTE i zaključila novi ugovor sa italijanskom firmom „Grupa Zilio“. Tada je i započelo obaranje svetskih rekorda u neispunjenim obećanjima, ističu ligaši.

- Februara 2015.godine određen je rok za završetak Postrojenja za prečišćavanje vode za decembar 2015.godine. U  januaru 2016. postavljena je nova tabla na mestu izvođenja radova, a postavljen je rok za jul 2016.godine. U julu 2016. je rok pomeren za oktobar ove godine, a u oktobru 2016. instalirana je kamera za dirketan prenos nečega što se zovu radovi, a toga je na ovom gradilištu u poslednje dve godine bilo najmanje – podseća se u saopštenju.

Umesto temelja fabrike postavljali nove table i gradonačelnike

LSV Zrenjanin primećuje i da je sem novih i novih rokova nešto je i postavljano. Naravno, svaki novi rok značio je i postavljanje nove table  sa rokovima izgradnje. 
- Za to vreme promenjena su tri gradonačelnika Zrenjanina i isto toliko direktora Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Ovakvo ponašanje lokalnih vlasti je nedopustivo i LSV očekuje da se pod hitno započne sa stvarnim rešavanjem problema pijaće vode, a da odgovorni za ovo izigravanje poverenja građanki i građana Zrenjanina odgovaraju. Konačno uradite nešto ili bar priznajte da ne znate – zaključuje se u soapštenju GrO LSV Zrenjanin.

 (BILSV, 26.10.2016)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook