Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.

LSV

Jovanović je tokom rasprave o Izveštaju o izvršenju budžeta AP Vojvodine za period januar-septembar 2019. godine istakao da je na poziciji sopstveni prihodi budžetskih korisnika realizovano samo 47%. Slična je situacija i kod rashoda, gde je realizovano manje od 50%.

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja, Jovanović je primetio da je Republika Srbija za izgradnju JMU RTV prenela svih planiranih 273 miliona dinara, a da nije realizovan nijedan dinar. 

- Da li je moguće da se u poslednja tri meseca u godini realizuje ovaj novac? Ne znamo tačno za šta, imajući u vidu da je to jedina kapitalna stvar koja je obećana za ove četiri godine, pa daj da vidimo da je nešto urađeno- kazao je on.

Poslanik LSV je naveo i da je Žeželjev most još uvek problem u Novom Sadu jer koči i sam grad, ali i celu Vojvodinu. Kako je naveo, 300 miliona je prebačeno za završetak radova na ovom mostu, a ostalo je još 64 miliona, pa je upitao da li će to biti potrošeno za saobraćajnice na sremskoj strani. 

Upitao je i zašto su tri puta uvećana socijalna davanja zaposlenih u pokrajinskoj administraciji – prošle godine je planiran 21 miliona, a ove 62 miliona. 

(SzILSV, 6.11.2019)




Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: LSV ne podržava rebalans budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta i prateće programe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook