Beograđani neće decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.

Marinika Čobanu

U istraživanju se navodi da je ovaj podatak iznenađujući, jer je u pitanju sredina koja ima najjače obrazovne, kulturne, ekonomske, političke i razvojne potencijale. Zamenica direktorke Kancelarije nacionalnog saveta za decentralizaciju, Marinika Čobanu ocenila je za Danas da Beograđani ne žele decentralizaciju jer je to „kontradiktorno u odnosu od onoga što zovemo novčanik". Kako objašnjava, svi bi voleli da se sprovede decentralizacija, kako bi im javne službe bile u blizini.

- Međutim, ako Beograđane pitate da li bi sredstva ravnomerno trebalo da se raspodele na sve lokalne samouprave, onda im decentralizacija nije na umu - ukazuje Čobanu.
(BILSV, 31. 10. 2011.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook