Branili smo i branićemo Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 05. 2019. | Komentara: 0

Branili smo i branićemo Vojvodinu

SELENČA - Budžet Vojvodine je 2009. godine iznosio 59, a budžet Grada Beograda 61 milijardu dinara. Ove godine budžet Vojvodine je 74,4 a budžet Grada Beograda 123 milijarde. Pitate zašto i odakle? Pa odavde – ukazao je predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev, na sinoćnjoj tribini Vojvođanskog fronta u Selenči.

LSV

-Toliko dugo se otimalo i otima da mora da potraje dok se vrati. Ne može lako i brzo ali može – poručio je on.

- Paori su znali da se autonomija ne jede, ne pije i ne ore. Ali da se sa njom ore dublje i živi od posejanog semena. To vam je i u tome vam se sastoji to šo tražimo za Vojvodinu: zakonodavna,sudska i izvršna vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode – objanio je Jakovljev.

Jakovljev je rekao i da je LSV uspela da sačuva Vojvodinu svih ovih godina od onih koji su hteli da nestane.

- U DOS-u je bilo onih koji su hteli da Vojvodine nema. Danas imamo i vlast i opoziciju koji hoće da Vojvodine nema. Nema zakona koji se donese da Vojvodini nešto ne uštine. Šta smo mi uradili? Mi smo Vojvodinu sačuvali uprkos tome. I borićemo se za nju. Da li iko sumnja da cemo uspeti? Dočekaćemo! Nema nas i Vojvodine u medijima? Idite,ispričajte prijateljima! To vredi više od tri minuta u vesti na nacionalnoj frekvenciji – predočio je Predsednik Političkog saveta LSV.

Okupljenima se na slovačkom obratio Pavel Danko, član Predsedništva Vojvođanske partije, a predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ih je podsetio da kad god se držimo zajedno, Vojvodina ume da se odupre i izgradi.

- Ne smemo da dopustimo da se predamo, nego da se zajedno borimo i objasnimo mladima zašto je Vojvodina važna - zbog predaka i zbog generacija koje dolaze – istakao je Odžić.

Član Predsedništva LSV Zdenko Kolar je rekao da su se do sada LSV i VP borile odvojeno za interese građna i građanki Vojvodine, a da sada u Vojvođanskom frontu to čine zajedno.

- Često se osećamo kao da tražimo milostinju a tražimo samo ono što je naše. Hoćemo da odlučujemo o svom razvoju i onome što se ovde zaradi, a ne da novac ode u Beograd  pa da se u decimalama računa koliko nam se vraća. Hoćemo da sami odlučujemo o svojoj sredini, novcu i budućnosti, a ne o tome u koju zemlju ćemo otići. Do sada smo to činili odvojeno, u Vojvodjanskom frontu to činimo zajedno – zaključio je Kolar. 

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook