Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak sastao se danas sa predstavnicima studentske organizacije Bourgogne Balkans Express Pariskog Instituta političkih nauka.

LSV

Prema rečima sekretara za međunarodnu saradnju LSV Aleksandra Jovanovića, koji je prisustvovao sastanku, ovu prestižnu školu završili su svi ugledni političari, među kojima je i aktuelni predsednik Francuske. On je još rekao i da je 30 postdiplomaca na današnjem sastanku dobilo odgovore na pitanja u vezi sa evropskim integracijama Srbije, autonomijom Vojvodine i statusom Kosova.

- Studente su u dvočasovnom razgovoru najviše interesovali međunarodni odnosi sa Hrvatskom, dokle se stiglo sa procesom ulaska Srbije u EU kao i pitanje Kosova, kako bi dobili konkretnije informacije. Jer kako su nam rekli, neophodne su im kako bi utvrdili koliko se iste razlikuju od onih koje se plasiraju putem medija – ukazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, studente je zanimalo koji je stav po pitanju razmena teritorija, da li je moguće da država Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, tačnije koji je stav LSV o čvrstom stavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića kao i kompletne Vlade po tom pitanju.

- Goste NSRS je zanimalo i da li će opozicija prihvatiti nezavisnost Kosova. Osvrnuli su se i na loše odnose sa Hrvatskom, te ih je zanimalo zašto je tako – zaključio je Jovanović.

Francuski studenti svake godine obilaze po dve Balkanske države u cilju da se bolje upoznaju sa političkom, ekonomskom i socijalnom situacijom tih zemalja. Ove godine obilaze Srbiju i u Bugarsku.

(SiZLSV, 08.04.2019)



Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Poboljšan Regionalni prostorni plan

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas odluku o Regionalnom prostornom planu AP Vojvodine, a potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je tokom rasprave da je LSV podržala taj plan jer je on osnova daljeg razvoja Pokrajine, na osnovu kojeg će se u budućnosti donositi sve odluke, izvršavati svi planovi i pripremati svi dokumenti u vezi s razvojem i funkcionisanjem Pokrajine.
Događaji | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Još jedan veliki uspeh JGSP Novi Sad

NOVI SAD – Juče je Gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad pustilo u saobraćaj 15 novih autobusa proizvedenih u italijanskoj firmi Irisbus Iveco Crosway. Reč je o autobusima koji imaju Euro5 motore i prilagođeni su najvišim ekološkim standardima, a koji su koštali 2.391.500 evra.
Događaji | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima krediti vredni 830 miliona dinara

NOVI SAD – Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je danas ugovore sa korisnicima četiri kreditne linije u vrednosti od oko 830 miliona dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook