Čanak i Mekalister: Visok stepen razumevanja, podrška Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 24. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak i Mekalister: Visok stepen razumevanja, podrška Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak, zajedno sa članovima Odbora, sastao se u Domu Narodne skupštine sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

LSV

Čanak je istakao da Odbor za evropske integracije ima značajnu ulogu u procesu evrointegracija Srbije i da u skladu sa svojim nadležnostima, daje veliki doprinos tom procesu. Članovi Odbora upoznali su Mekalistera sa postignutim rezultatima Odbora, posebno ističući da je za Srbiju od izuzetnog značaja pozitivan impuls Evropske unije, kroz otvaranje novih pregovaračkih poglavlja, kao i zatvaranje već otvorenih. 

Sastanak je bio plodonosan, a članovi skupštinskog Odbora, bez obzira da li su iz vladajuće većine ili opozicije, imali su usaglašena mišljenja, rekli su posle sastanka na zajedničkoj konferenicji za novinare Mekalister i Čanak. 

- Moram da podvučem da su svi članovi odbora koji su uzeli učešće u diskusiji, bez obzira da li su iz opozicije ili su iz parlamentarne većine, dosta sinhrono govorili o važnosti i značaju evropskih integracija Srbije – kazao je Čanak novinarima nakon sastanka.

(BILSV, 24.08.2017)




Događaji | Utorak, 17. 07. 2012. | Komentara: 0

Borili smo se 22 godine, borimo se i dalje

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u obraćanju povodom 22. rođendana LSV koji je u ponedeljak 16. jula obeležen u Novom Sadu, pozdravio predstavnike ambasada i brojne druge visoke zvanice poput predsednika SDU Žarka Koraća, lidera SPO Vuka Draškovića, predsednika SDP Rasima Ljajića, pokrajinskog premijera i potpredsednika DS Bojana Pajtića i potpredsednika LDP Dušana Mijića, kao prijatelje sa kojima su se ligaši sve ove godine borili za bolje društvo.
Događaji | Subota, 14. 07. 2012. | Komentara: 5

Danas 22. rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD - Pre 22 godine, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Događaji | Petak, 13. 07. 2012. | Komentara: 1

Jerkova posetila Sigurnu žensku kuću

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas tokom posete Sigurnoj ženskoj kući, da će insistirati na uspostavljanju mreže svih nadležnih ustanova - policije, sudova, Centra za socijalni rad, zdravstvenih ustanova - na način da sve one budu upoznate sa slučajem nasilja nad ženama, bez obzira kojoj se od pomenutih institucija žena, žrtva nasilja, obrati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook