Čanak i Mekalister: Visok stepen razumevanja, podrška Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 24. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak i Mekalister: Visok stepen razumevanja, podrška Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak, zajedno sa članovima Odbora, sastao se u Domu Narodne skupštine sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

LSV

Čanak je istakao da Odbor za evropske integracije ima značajnu ulogu u procesu evrointegracija Srbije i da u skladu sa svojim nadležnostima, daje veliki doprinos tom procesu. Članovi Odbora upoznali su Mekalistera sa postignutim rezultatima Odbora, posebno ističući da je za Srbiju od izuzetnog značaja pozitivan impuls Evropske unije, kroz otvaranje novih pregovaračkih poglavlja, kao i zatvaranje već otvorenih. 

Sastanak je bio plodonosan, a članovi skupštinskog Odbora, bez obzira da li su iz vladajuće većine ili opozicije, imali su usaglašena mišljenja, rekli su posle sastanka na zajedničkoj konferenicji za novinare Mekalister i Čanak. 

- Moram da podvučem da su svi članovi odbora koji su uzeli učešće u diskusiji, bez obzira da li su iz opozicije ili su iz parlamentarne većine, dosta sinhrono govorili o važnosti i značaju evropskih integracija Srbije – kazao je Čanak novinarima nakon sastanka.

(BILSV, 24.08.2017)




Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.
Događaji | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Skupština APV da bude glas dva miliona građana Vojvodine

AP Vojvodina je došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije, da to „pokrajina“ bude više posprdno nego određujuće stanje, a Vojvodina je reč koja se praktično jedva gde i spominje, izjavio je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Nenad Čanak.
Događaji | Subota, 03. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme zbog saradnje sa SNS-om u Novom Sadu

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme i svoju politiku zbog saradnje sa Srpskom naprednom strankom na nižim nivoima vlasti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook