Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Događaji | Petak, 25. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak juče je izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru pokazao u Domu Narodne skupštine mesto na kojem su vojnici nemačkog Vermahta, tokom Drugog svetskog rata, urezivali svoja imena i datume. 

LSV

Čanak je Mekalisteru rekao da slobodno može da dodirne to što je urezivano i potom dodao: "Dodirujete ožiljke na dušama i sećanju ljudi koji žive u ovoj zemlji", javila je agencija Beta. 

Čanak je Mekalistera, mimo predvidjenog protokola, pred iznenađenim članovima delegacije, poveo do ulaza u Skupštinu Srbije iz Kosovske ulice, da bi mu pokazao imena i datume koje su vojnici Vermahta urezivali na mermernom zidu zgrade skupštine. 

Kako je kasnije objasnio, time je želeo Mekalisteru da poruči da Evropska unija ne treba Srbiji da postavlja nove uslove na putu evropskih integracija. 

- Nama ne trebaju novi uslovi. Nama treba pomoć da bismo se svi zajedno borili za bolju i srećniju Evropu - kazao je Čanak Mekalisteru. 
(BILSV, 25.08.2017)Događaji | Subota, 06. 01. 2018. | Komentara: 0

Kikindski Ligaši u razgovoru sa građanima

Članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Kikinde danas su se od 10 do 12 sati po 10. put družili sa sugrađanima čestitajući novogodišnje i božićne praznike.
Događaji | Subota, 30. 12. 2017. | Komentara: 0

Srećni novogodišnji i božićni praznici!

Dragi prijatelji, poštovani građani i građanke Vojvodine.

Od srca vam čestitam nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, bilo da ih slavite po gregorijanskom ili julijanskom kalendaru. U narednoj godini želim vam mnogo zdravlja, porodične i lične sreće, kao i mnogo poslovnog i svakog drugog uspeha.

Događaji | Nedelja, 24. 12. 2017. | Komentara: 0

Srećan Božić!

Svim građanima i građankama koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru želimo srećne praznike!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook