Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Događaji | Petak, 25. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak juče je izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru pokazao u Domu Narodne skupštine mesto na kojem su vojnici nemačkog Vermahta, tokom Drugog svetskog rata, urezivali svoja imena i datume. 

LSV

Čanak je Mekalisteru rekao da slobodno može da dodirne to što je urezivano i potom dodao: "Dodirujete ožiljke na dušama i sećanju ljudi koji žive u ovoj zemlji", javila je agencija Beta. 

Čanak je Mekalistera, mimo predvidjenog protokola, pred iznenađenim članovima delegacije, poveo do ulaza u Skupštinu Srbije iz Kosovske ulice, da bi mu pokazao imena i datume koje su vojnici Vermahta urezivali na mermernom zidu zgrade skupštine. 

Kako je kasnije objasnio, time je želeo Mekalisteru da poruči da Evropska unija ne treba Srbiji da postavlja nove uslove na putu evropskih integracija. 

- Nama ne trebaju novi uslovi. Nama treba pomoć da bismo se svi zajedno borili za bolju i srećniju Evropu - kazao je Čanak Mekalisteru. 
(BILSV, 25.08.2017)Događaji | Petak, 11. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak otvorio međunarodnu konferenciju parlamentaraca o EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da se u današnjem sazivu republičkog parlamente velika većina poslanika izjašnjava za Evropsku uniju kao cilj i za evropski put Srbije.
Događaji | Sreda, 09. 05. 2018. | Komentara: 0

Šta će Ministarstvo preduzeti povodom nezakonitosti u Kuli?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije, Olena Papuga upitala je juče ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića šta će to ministarstvo preduzeti povodom utvrđenih sukoba interesa i nezakonitih radnji u Skupštini opštine Kula.
Događaji | Nedelja, 06. 05. 2018. | Komentara: 0

Ili će stavljati u zatvor celu državu ili ljude koji su činili zločine

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine  predvođeni predsednikom stranke Nenadom Čankom zaustavljeni su danas nadomak Rume i nije im dozvoljen prolaz do Jarka. Lider LSV je dodao i da  pozdravlja to što je država sprečila da se skup radikala održi u Hrtkovcima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook