Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 25. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak juče je izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru pokazao u Domu Narodne skupštine mesto na kojem su vojnici nemačkog Vermahta, tokom Drugog svetskog rata, urezivali svoja imena i datume. 

LSV

Čanak je Mekalisteru rekao da slobodno može da dodirne to što je urezivano i potom dodao: "Dodirujete ožiljke na dušama i sećanju ljudi koji žive u ovoj zemlji", javila je agencija Beta. 

Čanak je Mekalistera, mimo predvidjenog protokola, pred iznenađenim članovima delegacije, poveo do ulaza u Skupštinu Srbije iz Kosovske ulice, da bi mu pokazao imena i datume koje su vojnici Vermahta urezivali na mermernom zidu zgrade skupštine. 

Kako je kasnije objasnio, time je želeo Mekalisteru da poruči da Evropska unija ne treba Srbiji da postavlja nove uslove na putu evropskih integracija. 

- Nama ne trebaju novi uslovi. Nama treba pomoć da bismo se svi zajedno borili za bolju i srećniju Evropu - kazao je Čanak Mekalisteru. 
(BILSV, 25.08.2017)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook