Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 25. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak juče je izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru pokazao u Domu Narodne skupštine mesto na kojem su vojnici nemačkog Vermahta, tokom Drugog svetskog rata, urezivali svoja imena i datume. 

LSV

Čanak je Mekalisteru rekao da slobodno može da dodirne to što je urezivano i potom dodao: "Dodirujete ožiljke na dušama i sećanju ljudi koji žive u ovoj zemlji", javila je agencija Beta. 

Čanak je Mekalistera, mimo predvidjenog protokola, pred iznenađenim članovima delegacije, poveo do ulaza u Skupštinu Srbije iz Kosovske ulice, da bi mu pokazao imena i datume koje su vojnici Vermahta urezivali na mermernom zidu zgrade skupštine. 

Kako je kasnije objasnio, time je želeo Mekalisteru da poruči da Evropska unija ne treba Srbiji da postavlja nove uslove na putu evropskih integracija. 

- Nama ne trebaju novi uslovi. Nama treba pomoć da bismo se svi zajedno borili za bolju i srećniju Evropu - kazao je Čanak Mekalisteru. 
(BILSV, 25.08.2017)



Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Događaji | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

IN MEMORIAM

Istaknuta članica Lige socijaldemokrata Vojvodine Đurđina Jerinkić preminula je, posle duge i teške bolesti, u 48. godini života. 
Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook