Čanak otvorio međunarodnu konferenciju parlamentaraca o EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 11. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak otvorio međunarodnu konferenciju parlamentaraca o EU

BEOGRAD – Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da se u današnjem sazivu republičkog parlamente velika većina poslanika izjašnjava za Evropsku uniju kao cilj i za evropski put Srbije. Otvarajući dvodnevnu Međunarodnu parlamentarnu konferenciju „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“ Čanak je rekao da postoje razlike u viđenjima oko pojedinih problema, ali je ideja da te razlike nestanu između Srbije i njene evropske budućnosti. Kako je dodao, organizovanjem ove konferencije želeli su da pokažu jednu nedvosmislenu nameru Republike Srbije da svoj evropski put zadrži i ubrza.

LSV

- Upravo zbog toga organizovanjem ove konferencije smo želeli da okupimo naše prijatelje parlamentarce, kolege, koji će zajedno sa nama i mi sa njima izgraditi onakvu Evropu kakva je od njenih tvoraca i zamišljena, Evropu koja nije čisti trgovinski sporazum, nego Evropu koja je osnovica i okvir mirnog suživota svih građana i naroda država i regija Evrope. I upravo zbog toga ova konferencija bi trebalo da uveri sve vas koji ste ovde i sve one koje vi predstavljate da je Srbija odlučna na tom putu, da je mala potvrda svemu tome čak i činjenica da sam ja lično predsedavajući Odbora za evropske integracije, iako dolazim iz opozicione stranke, jer Evropska unija, kao naš cilj, ne bi smela da poznaje razlike između pozicije i opozicije. Jer nam je svima zajednički cilj da naši građani žive bolje – naveo je Čanak u uvodnom obraćanju učesnicima konferencije koja se održava u Domu Narodne skupštine.

On je naglasio i da jedan broj pozvanih nije došao, te da se nada „da će razlozi zbog kojih oni nisu tu biti prevaziđeni u što kraćem periodu“.

- Uveren sam, takođe, da ti razlozi proističu upravo iz toga što je sam proces pridruživanja Evropskoj uniji Srbije uveliko spor za nas koji tome težimo tolike godine. Mislim da je Evropska unija kao ideja, ideja antifašizma, mira i saradnje među građanima i narodima, ideja koja će mnoge današnje nesporazume staviti u istoriju gde im je i mesto i mislim da ćemo biti u situaciji da vrlo ubrzo budemo građani jedne jedinstvene prosperitetne i slobodne Evrope – zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 11.05.2018)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook