Čanak razgovarao sa ambasadorom Kipra u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 05. 2017. | Komentara: 0

Čanak razgovarao sa ambasadorom Kipra u Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak istakao je danas nameru da radi na unapređivanju odnosa sa parlamentima država članica Evropske unije, kao i sa parlamentima država u regionu.

LSV

Čanak je na sastanku sa ambasadorom Republike Kipar u Beogradu NJ.E. Konstantinosom Eliadesom zahvalio na pomoći koju Kipar pruža u procesu evropskih integracija Republike Srbije i na podršci u procesu pregovora o članstvu u Evropskoj uniji. Istakao je i da je uveren da Republika Kipar nedvosmisleno razume izazove sa kojima se Srbija suočava kada je reč o Kosovu i Metohiji i podvukao izuzetno razvijene i istorijski dobre odnose Srbije i Kipra.

NJ.E. Konstantinos Eliades je čestitao Nenadu Čanku na izboru za predsednika Odbora za evropske integracije, potvrdio značaj odnosa između dve zemlje i istakao da su bilateralni odnosi dve zemlje odlični, kao i da prijateljstvo dve zemlje osnažuje slična istorija. Sagovornici su se složili da je, bez obzira na izazove sa kojima se Evropska unija suočava, evropski projekat najznačajniji mirovni projekat posle Drugog svetskog rata. Ponovili su da su mir, stabilnost i prosperitet zajednički cilj zemalja članica EU i zemalja zapadnog Balkana.

Ambasador je preneo poziv Odbora za spoljne i evropske poslove Parlamenta Kipra Odboru za evropske integracije, koji je predsednik Odbora sa zadovoljstvom prihvatio. Zaključili su da ima prostora za jačanje međusobne parlamentarne saradnje i partnerstva u procesu pristupanju Srbije EU.

 (BILSV, 05.05.2017)




Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook