Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak sastao se u Domu Narodne skupštine sa državnim ministrom Gruzije za evropske i evro-atlantske integracije Viktorom Dolidzeom, sa kojim je razgovarao o razmeni iskustava između dveju zemalja u procesu evrointegracija.

lsv

Čanak je istakao da u parlamentu postoji većinski konsenzus po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i da je 86 odsto narodnih poslanika pro-evropski opredeljeno, bez obzira da li predstavljaju vladajuću partiju ili opoziciju. Naglasio je i da su evrointegracije strateški cilj Srbije, jer će dovesti do uspostavljanja stabilnosti u regionu, dok će na unutrašnjem planu omogućiti ekonomski i politički razvoj Srbije. 

Čanak je, takođe, dodao da je međusobno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dveju država veoma važno za dobre bilateralne odnose i da će Srbija i Odbor za evropske integracije pružiti podršku i razmeniti iskustva sa gruzijskim kolegama o procesu pristupanja Evropskoj uniji.

(BILSV, 14.11.2017)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook