Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak sastao se u Domu Narodne skupštine sa državnim ministrom Gruzije za evropske i evro-atlantske integracije Viktorom Dolidzeom, sa kojim je razgovarao o razmeni iskustava između dveju zemalja u procesu evrointegracija.

lsv

Čanak je istakao da u parlamentu postoji većinski konsenzus po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i da je 86 odsto narodnih poslanika pro-evropski opredeljeno, bez obzira da li predstavljaju vladajuću partiju ili opoziciju. Naglasio je i da su evrointegracije strateški cilj Srbije, jer će dovesti do uspostavljanja stabilnosti u regionu, dok će na unutrašnjem planu omogućiti ekonomski i politički razvoj Srbije. 

Čanak je, takođe, dodao da je međusobno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dveju država veoma važno za dobre bilateralne odnose i da će Srbija i Odbor za evropske integracije pružiti podršku i razmeniti iskustva sa gruzijskim kolegama o procesu pristupanja Evropskoj uniji.

(BILSV, 14.11.2017)



Događaji | Utorak, 17. 07. 2012. | Komentara: 0

Borili smo se 22 godine, borimo se i dalje

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u obraćanju povodom 22. rođendana LSV koji je u ponedeljak 16. jula obeležen u Novom Sadu, pozdravio predstavnike ambasada i brojne druge visoke zvanice poput predsednika SDU Žarka Koraća, lidera SPO Vuka Draškovića, predsednika SDP Rasima Ljajića, pokrajinskog premijera i potpredsednika DS Bojana Pajtića i potpredsednika LDP Dušana Mijića, kao prijatelje sa kojima su se ligaši sve ove godine borili za bolje društvo.
Događaji | Subota, 14. 07. 2012. | Komentara: 5

Danas 22. rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD - Pre 22 godine, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Događaji | Petak, 13. 07. 2012. | Komentara: 1

Jerkova posetila Sigurnu žensku kuću

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas tokom posete Sigurnoj ženskoj kući, da će insistirati na uspostavljanju mreže svih nadležnih ustanova - policije, sudova, Centra za socijalni rad, zdravstvenih ustanova - na način da sve one budu upoznate sa slučajem nasilja nad ženama, bez obzira kojoj se od pomenutih institucija žena, žrtva nasilja, obrati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook