Čanak sa Sarazinom i Bizeom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 22. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak sa Sarazinom i Bizeom

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak istakao je da u parlamentu nema velikih razlika u pogledu puta Srbije ka EU, kako u poziciji, tako i u najvećem delu opozicije, saopšteno je iz skupštine Srbije. On je, u razgovoru sa Manuelom Sarazinom, članom Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga, dodao da Odbor posvećeno radi i daje svoj doprinos procesu evropskih integracija zemlje.

LSV

Kako je kazao Čanak, EU, koja se danas suočava sa brojnim izazovima, treba da uloži više napora i truda u propagiranje proevropske politike i time pruži zemljama koje pretenduju da postanu članice Evropske unije više entuzijazma za evropsku ideju. Čanak je poručio nemačkom kolegi da EU ne ostavlja dugo Srbiju pred svojim vratima, jer samo Srbija kao članica EU može biti ključ za rešavanje problema.

Danas su predsednik i članovi Odbora za evropske integracije razgovarali u Narodnoj skupštini i sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. Čanak je tom prilikom Čanak ukazao je sagovornicima da, po pitanju evropskih integracija Srbije, postoji saglasnost velike većine narodnih poslanika i da tu nema velikih razlika između vlasti i opozicije.

Čanak je istakao i da je potrebno redefinisanje EU i njen povratak idejama mira i saradnje, kao i da Srbija svojim članstvom može dati doprinos miru, bezbednosti, i vrednosnim principima na kojima se temelji EU. Predsednik Odbora za evropske poslove francuskog Senata Žan Bize istakao je da Francuska podržava, i posebnu pažnju posvećuje evropskim integracijama Srbije, imajući u vidu da je ona jedna od ključnih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

(BILSV, 22.05.2018)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook