Čanak sa šefom Misije SE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 10. 07. 2019. | Komentara: 0

Čanak sa šefom Misije SE

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i šef Misije Saveta Evrope u Srbiji Tobias Flesenkemper razgovarali su juče o ulozi Odbora u procesu pristupanja Srbije EU, preneo je list Dnevnik.

LSV

Flesenkemper je upoznao Čanka sa aktivnostima SE i EU, a ko]e su u vezi sa radom Narodne skupštine, posebno aktivnostima u vezi sa poglavljima 23 i 24, odnosno vladavinom prava, borbom protiv korupcije, slobodom medija, pitanjima nediskriminacije i drugo.

(SzILSV, 10.07.2019)




Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV za pet izbornih jedinica u Srbiji

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da bi izborni zakoni, čije su izmene trenutno pred poslanicima, trebali da obuhvate i promenu broja izbornih jedinica. Ona je tokom načelne rasprave o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima navela da je Srbija jedna izborna jedinica i da u tome leži problem celog izbornog sistema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook