Čanak u Gruziji o evropskim integracijama Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 05. 12. 2017. | Komentara: 0

Čanak u Gruziji o evropskim integracijama Srbije

BEOGRAD – Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak sastao se danas sa predsednicom Odbora za evropske integracije Parlamenta Gruzije Tamar Kulordavom. Razgovarali su o problemima koje obe države imaju i o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta obeju država. Složili su se da je jedini način za mir i stabilnost u obema državama da ostvare dobre odnose sa susedima.

 LSV

Takođe, navedeno je i da ima dosta oblasti u kojima dva odbora mogu da sarađuju, prvenstveno kroz prenošenje iskustava Republike Srbije iz procesa evropskih integracija i pregovora sa EU.

Nešto ranije danas, Čanak je u svom obraćanju na konferenciji „EU i partneri - prihvatanje raznolikosti radi jačeg jedinstva“, govorio je o privrženosti Republike Srbije evropskim integracijama odnosu Republike Srbije sa Ruskom Federacijom, odnosu medija prema zapadu i prema Rusiji i o jačanju nacionalizma i populizma u Evropi.

Konferenciju u gruzijskom gradu Tbilisiju otvorili su predsednik Parlamenta Gruzije Irakli Kobakidze, premijer Gruzije Giorgij Kvirikašvili i potpredsednik Evropskog parlamenta Ričard Čarnecki.
Naglašeno je da će tokom dvodnevne konferencije biti razgovora o zajedničkim prioritetima i o budućnosti EU, država kandidata i država u okruženju. Govornici su istakli da je za proteklih 60 godina Evropska unija bila jedinstven model saradnje i stabilnog razvoja, da je u međuvremenu mnogo država prošlo put evropskih integracija, kao i da su neke još na tom putu. Takođe , izražena je nada da će taj proces biti nastavljen u korist svih učesnika.

(BILSV, 05.12.2017)




Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.
Događaji | Petak, 31. 12. 2021. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

Danas u parlamentu nema poslanika koji se bore za interese Vojvodine. Došlo je vreme da se to promeni.
Događaji | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Poseta Opštinskom odboru LSV Alibunar

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš posetio je juče sa saradnicima Oštinski odbor LSV u Alibunaru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook