Čanak: Kampanja sa najviše laganja u istoriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Kampanja sa najviše laganja u istoriji

PANČEVO – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je ovogodišnja predizborna kampanja pokazala pravo stanje u zemlji i da ju je obeležilo najviše laganja u istoriji višestranačja u Srbiji.

Nenad Canak

– Kada ste poslednji put čuli toliko lagarija na jednom mestu? Ova kampanja je to apsolutno izvela – rekao je Čanak na sinoćnoj konvenciji LSV u Pančevu, dodajući „da se svojski trudio da vidi o čemu se tu radi i zašto se tako menjaju stvari“. Čanak je ocenio da su se na prvim višestranačkim izborima u Srbiji održanim pre 22 godine sukobljavale ideologije, a danas marketinške agencije.

Ne ruskoj provinciji

– Stvari su se danas promenile, jer je pre 22 godine to bio sukob različitih ideologija i sukob snaga koje su se zalagale za rat i onih koje su bile za mir. Tada su se sukobljavale ideologije, a danas je to sukob marketinških agencija za pobeđivanje na izborima – rekao je Čanak. Lider LSV je rekao da nema nameru da nekoga laže i svašta obećava tokom kampanje, jer je program LSV isti 22 godine i nije se promenio za potrebe ovih izbora. Čanak je rekao i da nema pravo da svoju širu porodicu, a to je Vojvodina, drži u zabludi tokom predizborne kampanje. On je upozorio da smo tokom ove kampanje bili svedoci prave poplave izjava kako svako želi da postane autonomaš, kao da čita iz fascikle LSV.

– Osnovna ideja ovih izbora za Nikolić master Tomislava, Koštunicu doktor Vojislava i Ilić magistar Velimira je da se ceo proces završi tako da se prihvate vlasti i, nakon NIS-a, poklone Rusima i Telekom i EPS i na taj način potpuno obesmisle dalje održavanje izbora u Srbiji. Mi na to ne pristajemo, jer je nedopustivo da za predsedničkog kandidata imamo čoveka koji je, dok je nekoliko sati bio predsednik Skupštine Srbije, rekao da ne vidi problem da Srbija postane ruska provincija –  poručio je Čanak.

Da sami upravljamo sobom

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš pozvao je republički nivo vlasti da dozvoli Pokrajini da sama upravlja svojim novcem i sopstvenim resursima ili da, u protivnom, o Vojvodini vodi računa kao o drugima.
– Mi dolazimo u situaciju da, kada nešto treba da se nosi i da se nekom daje, onda to ide u centralni deo Srbije. A kada nešto treba u Vojvodini da se uradi onda, ako tražimo sami to ne valja jer je sepratizam, a ako tražimo da nam oni urade, kažu da smo bogati – rekao je Kostreš. Zapitao se da li Vojvodina treba da propadne zato što je bogata i da li treba da doživi dno, pa da neko obrati pažnju na nju.
– LSV želi da preuzme odgovornost za život ljudi u Vojvodini i za to da vojvođanske različitosti ostanu naša snaga, da u Vojvodini svi budu ravnopravni i da ono što se zaradi u Vojvodini i ostane u Vojvodini – poručio je Kostreš.

LSV se bori, a ne ćuti

Republička poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je da Ligaši nemaju nameru da bilo šta obećavaju biračima, jer bi se time svrstali u red onih koji su se pokazali u proteklom periodu i sada samo obećavaju da se građani ne bi setili šta su im pre četiri godine govorili.

– Mi u Skupštinu Srbije i Vojvodine idemo da se borimo, a ne da ćutimo – rekla je Jerkova. Ona je ocenila da posao u Srbiji počinje 6. maja, jer tada Ligaši kreću u borbu za ono što su rekli da nameravaju da urade.

– Mi nemamo nikakav problem da radimo mnogo više, napornije i hrabrije, ali ovoga puta, sva je prilika, biće nas i mnogo više – rekla je Jerkova i poručila građanima Pančeva da glasaju za one koji će se za njih boriti, a ne one koji će čim sednu u poslaničke klupe zaboraviti ko ih je tu postavio i zašto. Potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević pozvala je birače da se ne oslanjaju na obećanja koja su čuli u proteklih mesec dana, već na osnovu toga šta je koja stranka uradila za prethodne četiri godine.

– To neka bude jedini reper koji će vas opredeliti 6. maja čiju listu ćete zaokružiti. Jedino o čemu neću da razgovaram je da neko ne želi da glasa, jer ako to uradite drugim ljudima dajete svoj život i svoju sudbinu na upravljanje. Od te dve sekunde narednih, ne samo četiri godine, nego ko zna koliko godina će zavisiti – rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 03. 05. 2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook