Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

IRIG – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da LSV nikada neće odustati od povraćaja imovine koja pripada Pokrajini jer ono što je oteto mora biti vraćeno pravim vlasnicima.



– Mi smo znali da će vraćanje imovine Vojvodini ići teško i sporo, ali mi nikada nećemo odustati od onoga što je nakon mog dogovora sa premijerom Mirkom Cvetkovićem ušlo u taj zakon – rekao je Čanak na predizbornom skupu u Irigu. On je precizirao je da je u pitanju poljoprivredno zemljište koje nije u privatnom vlasništvu, Petrovaradinska tvrđava, imovina Novosadskog sajma, Radiotelevizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, kao i Rudnik u Kovinu i legati.

Ne može se uzimati tuđe

– Siguran sam da će sve ono što sam nabrojao u najskorije vreme biti vraćeno. U svakom slučaju, to je ništa u odnosu na ono što mislimo da Vojvodini pripada, ali je važno da se uvede princip da se ne može nekažnjeno uzimati tuđe i da se to kad-tad vrati pravim vlasnicima – kazao je Čanak. Lider LSV-a je rekao da u Pokrajini ima 463 naseljenih mesta, od čega je 95 odsto nacionalno mešovito, a svega 10 odsto ima kanalizaciju. Prema njegovim rečima, najveća nesreća koja veže sve opštine bi bila nezaposlenost, da u mnogima od njih problem broj jedan nije narkomanija.
– Sve nas pritiska ista mora, a to je život koji nije dobar, delimično i zbog toga što se ne borimo dovoljno da nam bude bolje – rekao je Čanak. Ocenio je da je za LSV bilo teško da sa pet poslanika u Skupštini Srbije tokom prethodne četiri godine uradi više i najavio da je sve ovo početak onoga što će stranka učiniti u narednom periodu.
– Moramo da se borimo jer nemamo posla sa prosečnim lopovima, nego sa ekspertima – rekao je Čanak.

Svi zaostaju osim Beograda

Lider LSV je podsetio i da je Vojvodina prošle godine po prvi put zvanično proglašena za nedovoljno razvijeni region u Srbiji.
– Dogodilo se to da smo izgubili mogućnost da se branimo. Po istoj statistici samo Beograd nije zaostao, a sve ostale regije u Srbiji pale su ispod proseka – rekao je Čanak i zapitao se gde su opštine iz Vojvodine s obzirom na to da su Vojvođani uvek bili najveće patriote. Dodao je i da Beograd danas ima veći budžet od Vojvodine. Čanak je podsetio i da u Skupštini Srbije sedi 65 poslanika iz Pokrajine, ali da je samo pet poslanika LSV dizalo ruku za Vojvodinu.
– Izlaz iz sadašnje situacije je krajnje jednostavan, a on se zove čist račun. Vojvođani trebaju da odvoje najpre koliko im treba, a to znači da zaštite svoju decu od bolesti, loše nastave u školama i od batinaša kojih su danas pune ulice. Ako ne podignemo glavu i kažemo dosta, nema ko – rekao je Čanak.

Iznenađenje u Sremu

Poslanica LSV u Skupštini AP Vojvodine iz Iriga Marija Radojčić rekla je da je Liga vredno radila za sva naseljena mesta u opštini i da je ponosna na ljude u vlasti koji su savesno obavljali svoje funkcije i bili spremni da u svakom trenutku budu pozvani na odgovornost.
– Nadam se da smo građanima omogućili u protekle četiri godine da bar malo bolje žive i da smo ih ubedili da ne trebaju odavde nigde da idu – rekla je Radojčić. Narodni poslanik LSV Radovan Radovanović rekao je da je Liga  u svim opštinama u Sremu podnela lokalnim izbornim komisijama odborničke liste, što se dogodilo prvi put u istoriji.
– Nadamo se najboljim rezultatima do sada, da budemo najveće iznenađenje na ovim izborima i zauzemo pozicije koje nam pripadaju u Sremu – rekao je Radovanović iznoseći očekivanje da će Liga osvojiti oko 150.000 glasova u Vojvodini. Član Saveta za poljoprivredu LSV Miroslav Raletić rekao je da je Irig doživeo najnegativniju priču u oblasti poljoprivrede u Srbiji, jer je ozbiljna proizvodnja u zemljoradničkoj zadruzi potpuno upropaštena i dodao da se poljoprivreda može ponovo pokrenuti samo ako bude više onih koji će podići glas.

(BILSV, 18. 04. 2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook