Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

RIJEKA – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je ustavna odredba da je u Srbiji srpski jezik službeni, a pismo ćirilica dodvoravanje šovinističkim avetima prošlosti. On je na konferenciji „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“, koja je održana u Rijeci, istakao da je u Skupštini Vojvodine šest jezika službeno.

LSV

– Skupština Vojvodine ima šest službenih jezika, a i u svakoj lokalnoj zajednici je upotrebi jezik manjine koja u njoj živi. Ali, problem je u Ustavu Srbije koji definiše da je službeni jezik srpski, a službeno pismo ćirilica, iako se po pravopisu srpski jezik piše ćirilicom i latinicom. To je posledica dodvoravanja šovinističkim avetima prošlosti – istakao je Čanak. On je dodao i da se promocijom različitosti promovišu i demokratska društva.

Konferencija „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“ održana je u suorganizaciji Liste za Rijeku, Zajednice Talijana Rijeka i European Free Alliancea.

(SZILSV, 25.11.2018)




Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook