Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Događaji | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Grad je ponudio saradnju, Irinej Bulović je odbio

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da je grad vrlo jasno dao do znanja da ne želi dve komemoracije povodom obeležavanja 70 godina od Novosadske racije i da je jasno dao do znanja da želi da sarađuje oko organizacije jednog i zajedničkog obeležavanja tragičnog događaja iz 1942. godine, ali da je Eparhija bačka, odnosno vladika Irinej Bulović, to odbio.
Događaji | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

I na pokrajinskim listama trećina žena

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine, kojom su blanko ostavke poslanika konačno otišle u penziju.
Događaji | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 2

Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović optužio je danas obezbeđenje Srpske pravoslavne crkve da su sprečili njega, vojvođanske zvaničnike i pojedine ambasadore da uđu u prostor predviđen za zvanice tokom pomena žrtvama Novosadske racije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook