Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook