Čekanje Zapadnog Balkana na prijem u EU šteti svima

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 05. 12. 2019. | Komentara: 0

Čekanje Zapadnog Balkana na prijem u EU šteti svima

BRISEL - Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je da čekanje Zapadnog Balkana na prijem u Evropsku uniju, bez jasnih pravila i konkretnih zahteva o tome šta se od nas očekuje da učinimo, radi u korist štete Zapadnog Balkana, Balkana uopšte i Evrope u celini. 

LSV

Učestvujući na „Okruglom stolu na visokom nivou na temu procesa evropskih integracije Zapadnog Balkana“ u Evropskom parlamentu u Briselu, Čanak je rekao da se na taj način, u određenom smislu, dovodi u pitanje značaj truda koji je uložen da bi se prišlo EU i nastavio integrativni proces. 

Skrenuo je pažnju na to da je najpre Zapadni Balkan, a zatim i čitav prostor Balkana veoma osetljivo, mozaično spojeno područje na kojem se mora postupati izrazito oprezno. 

- Događaji i politička zbivanja na Zapadnom Balkanu ne poznaju granice, i zato nas je sve pogodio izostanak otvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom - dodao je Čanak koji je bio član delegacija Narodne skupštine Republike Srbije koja je učestvovala na ovom okruglom stolu. 

Programom Okruglog stola predviđeno je bilo da se vodi debata o novim perspektivama proširenja Evropske unije i o ulozi parlamenata u osnaživanju reformske agende. Predstavnici zemalja iz regiona Zapadnog Balkana imali su primedbe na usporavanje procesa proširenja, a posebno na činjenicu da nisu otvoreni pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom, uz konstataciju da je potreban drugačiji, angažovaniji pristup Evropske unije prema Zapadnom Balkanu.Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook