Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

BEOGRAD - Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.

LSV

On je rekao i da je čast biti među onima koji razumeju poziciju Srbije i važnost evropskih integracija.

Rekao je da se Srbija može pohvaliti time što njena druga pokrajina – AP Vojvodina ima najmnogojezičniju Skupštinu u Evropi, što je takođe vrednost koju bi unela u EU.

Čanak je naveo i da Evropska unija mora biti garant mira i stabilnosti i da je Srbija spremna da pruži svoj doprinos i istakao kao značajne pomoć i podršku država članica Višegradske grupe kako bi Srbija što pre postala članica EU.

Na sastanku zaključeno je da su prepoznati napori Srbije u sprovođenju reformi, kao i da bi to trebalo da se odrazi kroz povećanje broja otvorenih i zatvorenih poglavlja. Članice Višegradske grupe (V4) osudile su uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine i pružile podršku članstvu Srbije u EU, za koje će se, kako su se izjasnile, založiti i na 61. Plenarnom sastanku KOSAK, saopšteno je iz parlamenta.
(SzILSV, 17.06.2019)




Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.
Događaji | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović ostavio pismo na vratima Patrijaršije

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ostavio je danas pismo upućeno Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju na vratima Patrijaršije u Beogradu, jer niko od prisutnih u Patrijaršiji nije želeo da primi pismo.
Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook