Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 12. 2019. | Komentara: 0

Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

Crnogorska partija je stavila danas potpis na dokument koji oslikava težnju pripadnika crnogorske zajednice u Vojvodini da doprinesu izgradnji modernog, pluralnog i demokratskog društva za dobrobit sadašnjih i budućih generacija građana Vojvodine i cijele Republike Srbije. 

LSV

Antifašizam kao temeljni vrednosni postulat na kojem treba da počiva Vojvodina u 21. vijeku, Ustavom Srbije garantovana autonomija Vojvodine sa sudskim, izvršnim i zakonodavnim nadležnostima, decentralizacija, regionalizacija, kulturna autonomija nacionalnih zajednica i evroatlantske integracije kao potvrda pripadnosti zapadnim civilizacijskim vrijednostima su ono za čem se zalaže Crnogorska partija još od svog osnivanja, ima već 12 godina. 

Kao zastupnici političkih interesa crnogorske zajednice u Srbiji izražavamo zadovoljstvo što smo u društvu organizacija sa kojima dijelimo isti sistem vrijednosti. Solidarnost je uvijek bila snaga koja stvari pokrijeće naprijed i solidarnost je uvijek krasila Vojvodinu. 

Zahvaljujemo se LSV kao inicijatoru nečega što bi trebalo da predstavlja nukleus okupljanja progresivnih političkih subjekata i njihovih proevropskih politika.

Vojvođansko liberalno građanstvo, kao i vojvođanski narodi su uvijek bili dragulji u kruni svake moderne države u kojoj se Vojvodina nalazila, pa i Srbija to treba da prepozna.

Nenad Stevović, savjetnik za identitetska pitanja
Crnogorska partija



Događaji | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da će se broj policajaca u Novom Sadu povećati i istakao da se nada da će ta odluka biti primenjena u praksi u što kraćem vremenskom roku.
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Mihajlu Pupinu

NOVI SAD - Spomenik velikom srpskom naučniku i pronalazaču Mihajlu Pupinu, otkriven je danas na platou kod raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Modene. Spomenik, rad vajara Save Halugina, otkrili su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i autor spomenika, a tokom svečanosti je održan i kulturni program u režiji đaka OŠ "Mihajlo Pupin" iz Veternika
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Ne sme se zaboraviti

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton saopštio je danas povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije da ovaj datum i ove godine treba da upozori na sve opasnosti koje se nadvijaju nad društvom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook