Dobra vest u centru Novog Sada!

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.

LSV

Podsetimo, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad na lokalne izbore u Novom Sadu izlazi pod brojem 5. Na pokrajinske izbore, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratsku Srbiju izlazi takođe pod brojem 5, a na parlamentarne izbore, Ujedinjena demokratska Srbija izlazi pod brojem 7.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, krajnje neuobičajenom za ovo doba godine, u centru grada kod štandova UDS i Vojvođanskog fronta okupilo se mnoštvo onih koji su hteli da razgovaraju s Gordanom Čomić, Markom Đurišićem, Nenadom Konstantinovićem, Bojanom Đurićem, Ivanom Andrićem (Srbija 21), Tatjanom Macurom (SMS), Aleksandrom Olenikom (GDF), Nenadom Čankom, Bojanom Kostrešom (LSV), Aleksandrom Odžićem (VP), Tomislavom Žigmanovim (DSHV) i Nenadom Stevovićem (CP).

U odličnoj atmosferi građanima je između ostalog predočena važnost izgradnje gradske bolnice, zaštite Fruške gore, sadnje novih parkova i završetak izgradnje prečistača otpadnih voda.

Potpredsednik LSV i kandidat republičkog poslanika Robert Kolar predočio je tom prilikom nekoliko dobrih vesti.

– Dobra vest je da se Vojvodina ujedinila i da tako ujedinjeni izlazimo na gradske i pokrajinske izbore. Dobra vest je i da u UDS imamo partnere okupljene oko istih ciljeva, a to je: Srbija u EU, borba protiv korupcije i kriminala, i naravno autonomija Vojvodine i decentralizacija čitave Srbije – kazao je Kolar.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je, odgovarajući na pitanja novinara i građana, predočio da je program UDS poznat. U njega svakako spada borba za nadnacionalnu proevropsku i demokratsku Srbiju, a u prioritete je uvrstio i razvoj malih i srednjih preduzeća.

– Ako taj segment ne budemo negovali, bićemo prepušteni na milost i nemilost nekoliko multinacionalnih kompanija – rekao je Čanak objašnjavajući da bi naša zemlja tako postala kolonija svetskog kapitala.

On je ocenio i da će u predstojećem mandatu Narodne skupštine Republike Srbije biti promenjen Ustav i da je zato jako važno učestvovati u radu parlamenta radi borbe za autonomiju Vojvodine, ali i radi borbe za decentralizaciju čitave zemlje.Događaji | Četvrtak, 17. 12. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front ne podržava budžet AP Vojvodine za 2021. godinu

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati predloženi budžet AP Vojvodine za 2021. godinu i programe iz oblasti poljoprivrede o kojima je danas raspravljano u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook