Dobra vest u centru Novog Sada!

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.

LSV

Podsetimo, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad na lokalne izbore u Novom Sadu izlazi pod brojem 5. Na pokrajinske izbore, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratsku Srbiju izlazi takođe pod brojem 5, a na parlamentarne izbore, Ujedinjena demokratska Srbija izlazi pod brojem 7.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, krajnje neuobičajenom za ovo doba godine, u centru grada kod štandova UDS i Vojvođanskog fronta okupilo se mnoštvo onih koji su hteli da razgovaraju s Gordanom Čomić, Markom Đurišićem, Nenadom Konstantinovićem, Bojanom Đurićem, Ivanom Andrićem (Srbija 21), Tatjanom Macurom (SMS), Aleksandrom Olenikom (GDF), Nenadom Čankom, Bojanom Kostrešom (LSV), Aleksandrom Odžićem (VP), Tomislavom Žigmanovim (DSHV) i Nenadom Stevovićem (CP).

U odličnoj atmosferi građanima je između ostalog predočena važnost izgradnje gradske bolnice, zaštite Fruške gore, sadnje novih parkova i završetak izgradnje prečistača otpadnih voda.

Potpredsednik LSV i kandidat republičkog poslanika Robert Kolar predočio je tom prilikom nekoliko dobrih vesti.

– Dobra vest je da se Vojvodina ujedinila i da tako ujedinjeni izlazimo na gradske i pokrajinske izbore. Dobra vest je i da u UDS imamo partnere okupljene oko istih ciljeva, a to je: Srbija u EU, borba protiv korupcije i kriminala, i naravno autonomija Vojvodine i decentralizacija čitave Srbije – kazao je Kolar.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je, odgovarajući na pitanja novinara i građana, predočio da je program UDS poznat. U njega svakako spada borba za nadnacionalnu proevropsku i demokratsku Srbiju, a u prioritete je uvrstio i razvoj malih i srednjih preduzeća.

– Ako taj segment ne budemo negovali, bićemo prepušteni na milost i nemilost nekoliko multinacionalnih kompanija – rekao je Čanak objašnjavajući da bi naša zemlja tako postala kolonija svetskog kapitala.

On je ocenio i da će u predstojećem mandatu Narodne skupštine Republike Srbije biti promenjen Ustav i da je zato jako važno učestvovati u radu parlamenta radi borbe za autonomiju Vojvodine, ali i radi borbe za decentralizaciju čitave zemlje.Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 
Događaji | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Rebalans budžeta APV za 2020. je nastavak kršenja Ustava

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da je umanjenje budžeta AP Vojvodine današnjim rebalansom samo kontinuitet u kršenju aktuelnog Ustava Republike Srbije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook