Dobra vest u centru Novog Sada!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.

LSV

Podsetimo, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad na lokalne izbore u Novom Sadu izlazi pod brojem 5. Na pokrajinske izbore, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratsku Srbiju izlazi takođe pod brojem 5, a na parlamentarne izbore, Ujedinjena demokratska Srbija izlazi pod brojem 7.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, krajnje neuobičajenom za ovo doba godine, u centru grada kod štandova UDS i Vojvođanskog fronta okupilo se mnoštvo onih koji su hteli da razgovaraju s Gordanom Čomić, Markom Đurišićem, Nenadom Konstantinovićem, Bojanom Đurićem, Ivanom Andrićem (Srbija 21), Tatjanom Macurom (SMS), Aleksandrom Olenikom (GDF), Nenadom Čankom, Bojanom Kostrešom (LSV), Aleksandrom Odžićem (VP), Tomislavom Žigmanovim (DSHV) i Nenadom Stevovićem (CP).

U odličnoj atmosferi građanima je između ostalog predočena važnost izgradnje gradske bolnice, zaštite Fruške gore, sadnje novih parkova i završetak izgradnje prečistača otpadnih voda.

Potpredsednik LSV i kandidat republičkog poslanika Robert Kolar predočio je tom prilikom nekoliko dobrih vesti.

– Dobra vest je da se Vojvodina ujedinila i da tako ujedinjeni izlazimo na gradske i pokrajinske izbore. Dobra vest je i da u UDS imamo partnere okupljene oko istih ciljeva, a to je: Srbija u EU, borba protiv korupcije i kriminala, i naravno autonomija Vojvodine i decentralizacija čitave Srbije – kazao je Kolar.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je, odgovarajući na pitanja novinara i građana, predočio da je program UDS poznat. U njega svakako spada borba za nadnacionalnu proevropsku i demokratsku Srbiju, a u prioritete je uvrstio i razvoj malih i srednjih preduzeća.

– Ako taj segment ne budemo negovali, bićemo prepušteni na milost i nemilost nekoliko multinacionalnih kompanija – rekao je Čanak objašnjavajući da bi naša zemlja tako postala kolonija svetskog kapitala.

On je ocenio i da će u predstojećem mandatu Narodne skupštine Republike Srbije biti promenjen Ustav i da je zato jako važno učestvovati u radu parlamenta radi borbe za autonomiju Vojvodine, ali i radi borbe za decentralizaciju čitave zemlje.



Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.
Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook